banner68

banner101

banner108
03 Mayıs 2024 Cuma

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

Özel Yurtlarda Kalan Öğrencilerden Yurtta Kalmadıkları Ayların Parası İstendi

Uzaktan eğitim kararı özel yurtlarda ücret tahsili konusunda mağduriyet doğurdu.

17 Şubat 2023 Cuma 18:10
Özel Yurtlarda Kalan Öğrencilerden Yurtta Kalmadıkları Ayların Parası İstendi
 Uzaktan eğitim kararı özel yurtlarda ücret tahsili konusunda mağduriyet doğurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Üniversitelerde uzaktan eğitim kararından sonra devlet yurdu ve özel yurtlardan öğrenciler ayrılmaya başladı. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen depremzedelerin KYK yurtlarına yerleştirileceğini ve online eğitime geçileceğini açıklanmıştı.

Bu karardan sonra KYK yurtlarında öğrenciler yurtlarını boşaltmaya başladılar. Öte yandan özel yurtlarda kalan öğrenciler de online eğitime geçileceği için yurtlardan ayrılmaya başladı.

Ancak sosyal medya üzerinden ve gazetemize ulaşan öğrenciler özel yurtların kendilerinden “Şubat ayının parasının tamamını ve geri kalan ayların parasının da yüzde 50’sinin istendiğini ifade ettiler. Bu konu da CİMER’e de başvuruda bulunan öğrenciler. Depremden dolayı zorunlu olarak yurttan ayrılmak zorunda kalıyoruz. O halde neden kalan ücretlerin %50 sini ödemek zorundayız. Devletimiz buna acil bir çözüm bulmalı, ailelerimiz zaten ekonomik sıkıntı içerisinde bizleri okutmakta iken gitmediğimiz ve kalmadığımız günlerin ücretini ödemek çok saçma” şeklinde ifade de bulundular.

Öğrenci veya ailelerinin  her ay için imzalanan senetleri geri verilmemekte, kalmadıkları halde ücretin %50 sini ödemek zorundalar.

Haldun OKDEMİR

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV