banner68

banner101

19 Mayıs 2024 Pazar

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

MÜSLÜMAN MİLLETLER ANAADOLU TURAN DERNEĞİ KURULDU.(MMATT)

MERSİN’DE TURAN’IN AYAK SESLERİ !........ ‘’HEDEF TURAN ..REHBER KUR’AN’’

26 Temmuz 2023 Çarşamba 15:54
MÜSLÜMAN MİLLETLER ANAADOLU TURAN DERNEĞİ KURULDU.(MMATT)
 MÜSLÜMAN MİLLETLER ANAADOLU TURAN DERNEĞİ KURULDU.(MMATT)

MERSİN’DE TURAN’IN AYAK SESLERİ !........

‘’HEDEF TURAN ..REHBER KUR’AN’’

Türk tarihi açısından önemli bir yere sahip olan Turan;Türklerin Orta Asya’daki en eski yurtlarına İranlıların verdiği isimdir.Turancıların ülkü olarak benimsedikleri, yeryüzündeki bütün Türkleri bir araya getirmektir. Ural-Altay ve Fin-Macar halklarından oluşan ve Turan ırkı diye tanınan toplumların yaşadığı anayurdu tanımlamak için kullanılmıştır. Turancılık ise bu halkların birliğini savunan ideolojik ve siyasal bir terim halinde “uzak anayurt ideali” mânasında Macaristan’da XIX. yüzyılın ilk yarısında doğmuştur.Bunun sonucunda 1910’da Turan Cemiyeti kurulmuş ve 1944 yılına kadar sürmüştür.Turan kavramı Osmanlılar’da ilk defa, 1786’da Buhara hükümdarına gönderilen ve Ruslar’a karşı birlikte hareket edilmesi teklifi ile başlamıştır. Osmanlı Devleti’nde XIX. yüzyılın ikinci yarısında gelişmeye başlayan Türkçülük hareketinin bir sonucu olarak pantürkizm ile eş anlamlı, bütün Türkler’in birleşmesi şeklinde Türk siyasî ve edebî literatürüne girmiştir. Turan fikrinin tarih bilinciZiya Gökalp sayesinde olmuştur. 

Osmanlı Devleti’ndeki aydınlar tarafından savunulan Türkçülük-milliyetçilik anlayışının temeli millî bir kültür oluşturma  ve bu yolla bağdaşık bir Türk milleti teşkil etme yönündedir. Böylece Osmanlı Devleti içindeki Türkler her bakımdan gelişmiş sağlam bir millet haline gelecek, daha sonra dağınık halde yaşayan bütün Türkler arasında kültürel birlik sağlanacaktır. Kültürel birlik de gelecekteki “kızılelma” denilen siyasal birlikteliğin temeli olarak değerlendirilmektedir. Macaristan’da gelişen turancılıkla Osmanlı Devleti’ndeki Turancılık arasındaki asıl fark, Osmanlı Türkçüleri’ninTuran kavramını Türk toplumları ile hatta Müslüman olanlarla sınırlı tutmasıdır.İlk Türk Devletinde Turan ve Turancılık, tüm Türklerin birleşerek tek bir devlet ve idare altında toplanması fikridir.

Turan Teşkilatları Türk Konseyi adıyla, 1992-2010 yılları arasında yapılan Türk Dili Konuşan Ülkeler Zirvesi sonrasında, Türk dilleri konuşan ülkeler arasındaki bağın güçlendirilmesi amacıyla 3 Ekim 2009 tarihinde Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye arasında imzalanan Nahçıvan Anlaşması ile kurulmuştur.

             Müslüman Milletler Anadolu Turan Derneği ve aynı zamanda Milli Aşireti Kanaat Önderi Genel Başkanı Sn.Ercan SELÇUKOĞLU MİLLİ önderliğinde kurulmuş olup,  81 ilimizde ve 29 ülkede teşkilatlanmaları tamamlanmıştır.

                        ‘’Hedef Turan, rehber Kuran…Biz Nene Hatun torunlarıyız.’’

Müslüman Milletler Anadolu Turan Derneği Mücadele amaçları HAK ,HUKUK ve ADALET çerçevesinde büyük bir aile olmanın yanı sıra ‘’insanoğluna ‘’ verdiğimiz değerin önemli ölçüde olduğunu  toplumumuza anlatmaya çalışırken hiç kimseye ayırım yapılmamaksızın‘’EŞİTLİK’’kavramının her bireyin temel hakkının olduğunu savunmak, uyuşturucu ,kaçakçılık usulsüzlük ve yolsuzluk olaylarının tespiti olaylarının en önemli mücadele alanı olduğunu,bu konuda Devletimiz ve güvenlik güçlerimizin kararlı bir şekilde mücadelelerin, sürdürmesi ,Türk dili konuşan ülkeleri birliğimiz içerisine dahil etmek, ticari faaliyetler sosyal ve ekonomik kalkınmalar sağlamak gibi her konuda yurtiçi ve yurtdışı çalışmalarla gelişmesini sağlamaktır.

       15 yıldır  başta politika olmak üzere bir çok yatırımlar yapılmış ve gücümüzü göstermeye başlamış ve  bu çerçevemizde çok çok geniş ve uluslararası kollarımızda aynı şekilde büyüme sağlayarak giderek te hep birlikte güçlenmekteyiz. Bütün bu çalışmalarımız sonucunda ‘’MÜSLÜMAN MİLLETLERANADOLU TURAN DERNEĞİ TÜRKİYE İŞ ADAMLARI LOBİSİ ‘’ oluşturularak ülke genelinde şu anda 600  civarı iş adamı mevcut olmakla ticaretin gelişmesi ve ekonomik anlamda kalkınma istihdamı oluşmasında katkıda bulunmaktayız.

           Aynı zamanda Kanaat Önderi olan MMATT genel Başkanı Sn.Ercan SELÇUKOĞLU; ‘’Türkiye’nin en önemli konularından olan yerel seçimlerle yönetimlerin asıl vatandaşa hizmet veren kurumlar olduğunu belirtirken, Başkanlık seçimlerine de çok büyük önem verildiğini ve çıkaracağımız adayında kazanması için var gücümüzü ortaya koyacağız…’’dedi.

‘’Türkiye Yüzyıl’da çıktığımız bu yolda kararlıyız. Sonuçta kazanan halkımız ve bizler olacağız.’’

                                                                                 MÜSLÜMAN MİLLETLER ANADOLU TEŞKİLATI

                                                                                                           GENEL BAŞKANI                           

                                                                                                     ERCAN SELÇUKOĞLU

Haldun OKDEMİR

Anahtar Kelimeler: ANADOLUMÜSLÜMAN MİLLETLER

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV