banner68

banner101

29 Mart 2024 Cuma

Miting havasında açılış

Muhtar Maaşlarına Zam Müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muhtarlar Toplantısı'nda konuşma yaptı. Muhtarlara maaş müjdesini veren Erdoğan, 'Muhtar maaşlarının asgari ücretinin altında kalmasına gönlümüz razı olmadı. Yaptığımız değerlendirme sonunda muhtar maaşlarını asgari ücret seviyesine yani 4 bin 250 liraya yükseltme kararı aldık. ' dedi.

19 Ocak 2022 Çarşamba 19:18
Muhtar Maaşlarına Zam Müjdesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu'nda düzenlenen 51'inci Muhtarlar Toplantında muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıya, Adana, Ankara, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çorum, Kastamonu, Kayseri, Konya, Mersin, Sakarya, Samsun ve Yozgat'tan gelen muhtarlar katıldı. Erdoğan, yoğun kar yağışı sebebiyle bazı muhtarların bugün aralarında olamadığını belirterek, "Bilindiği gibi muhtarlarımızla geniş katılımlı ilk toplantımızı Ocak 2015'te yapmıştık. Orada kendilerine verdiğimiz, 'ülkemizdeki tüm muhtarlarla bir araya gelme' sözümüzü tutarak Mayıs 2019 tarihine kadar tam 50 ayrı toplantı gerçekleştirdik" dedi.

"Gönlümüz Razı Olmadı"

Şimdiye kadar 35 bine yakın muhtarla bir araya geldiklerini kaydeden Erdoğan, "Bugün de yaklaşık 1500 muhtarımızla birlikteyiz. Bir cumhurbaşkanının, hiçbir siyasetçinin yapmadığı, başaramadığı bir rekordur. Sizlerle uzun süredir devam ettirdiğimiz bu buluşmaların hayırlı neticelerinden biri de hem muhtarlarımızın hem de onlar vasıtasıyla mahallelerimizin ve vatandaşlarımızın pek çok sıkıntısını çözüm yoluna koymuş olmamızdır" diye konuştu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtar maaşlarını yılbaşı itibariyle 3 bin 392 lira seviyesine kadar çıkardıklarını hatırlatarak, "Muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına gönlümüz razı olmadı. Yaptığımız değerlendirme sonunda, muhtar maaşlarını asgari ücret seviyesine yani 4 bin 250 lira yükseltme kararı aldık. Birileri atar tutar, biz yaparız. İşte şimdi yine aynı şekilde hayata geçmesi için gereken kanuni değişikliği en kısa sürede yapacağımız yeni maaşların muhtarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar her sözün arkasında durduysak bundan sonra da yine aynı şekilde sözlerimizin arkasında duracağımızı inşallah bu kanun değişikliği ile Cumhur İttifakı'nın bir icraatı olarak göreceksiniz" dedi.

"Elektrik Olayı Belediyelerin Elinde Mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Geçen ne dedi? 'Elektrik parasını almayacağız, ücretsiz elektrik vereceğiz', nerede? Şanlıurfa'da bunu söyledi. İnandınız mı? Şu anda elinizdeki belediyelerde, hadi buyurun elinizi tutan mı var, ücretsiz elektrik verin. Böyle büyük yalan olabilir mi ya? Bir defa elektrik olayı belediyelerin elinde mi? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı elektrik. Belediyelerle alakası yok. Böyle bir yalan söyleyen ana muhalefetin başı. Dürüstlük bunların semtine uğramamış. Bu oyunlara gelmeyeceğiz, bu oyunları kim bozacak, muhtarlar. Bunların topunu üst üste koysanız bir tane muhtarımızın tırnağı bile etmez" diye konuştu.



"O Koskoca Ülkeler Şimdi Bizden Uçak İstiyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir sonraki toplantıyı sadece kadın muhtarlarla bir araya geleceğini belirterek, "Rabbime bana sizler gibi yoldaşlar verdiği için hamd ediyorum değerli kardeşlerim. Bizim muhtarlarımızla buluşmalarımız, hasret gidermenin yanında; ülkemizin, milletimizin meseleleriyle, sevinçleriyle, kazanımlarıyla geleceği ile ilgili görüşlerimizi paylaşma, istişare etme vesilesidir" dedi. 
Son 20 yılda yaptıkları icraatları anlatan Erdoğan, savunma sanayinde de yüzde 80 milliliğe eriştiğini belirterek, "Uçaklarımızı yaptık mı, insansız hava araçlarımızı yaptık mı, silahlı hava araçlarımızı yaptık mı. Şimdi daha ileri gittik. Şimdi bizden kimler bunlardan istiyor biliyor musunuz? O, 'yapamaz, edemez' diyen büyük ülkeler var ya, o koskoca ülkeler var ya şimdi onlar bizden bu uçakları istiyor. Nereden nereye" ifadelerini kullandı.
Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV