banner68

banner101

28 Mart 2024 Perşembe

Miting havasında açılış

Meteoroloji'den Uyarı: Fırtına Geliyor!

Güney Ege ve Kuzey Ege’nin güneyinde yarın akşam saatlerinden itibaren rüzgarın fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Öte yandan Ege'de 5 şehir için 'zirai don' uyarısı geldi.

14 Ocak 2022 Cuma 20:19
Meteoroloji'den Uyarı: Fırtına Geliyor!
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Güney Ege’de ve Kuzey Ege’nin güneyinde rüzgarın, yarın (15.01.2022 Cumartesi) akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği ve fırtınanın, 16.01.2022 Pazar günü ilk saatlerden itibaren etkisini kaybedeceği bekleniyor. Fırtınanın neden olabileceği olumsuzluklara (deniz ulaşımında aksama vb.) karşı başta denizcilerimiz olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi. Saatteki hızı 50 ila 75 kilometreyi bulması beklenen fırtınanın 15 Ocak Cumartesi saat 18.00 ile 23.59 arasında etkili olması bekleniyor.



ZİRAİ DON UYARISI


İzmir, Aydın, Balıkesir, Çanakkale ve Manisa'da, 15- 17 Ocak tarihleri arasında zirai don olayı beklendiği bildirilip, üreticilerden dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü; İzmir, Aydın, Balıkesir, Çanakkale ve Manisa için zirai don uyarısı yaptı. 15 Ocak gecesi başlayacak ve 17 Ocak sabahına kadar devam etmesi beklenen zirai don olayının kıyı kesimlerde hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde ise kuvvetli olarak hissedileceği belirtildi. Başta tarımsal faaliyetler ile uğraşan vatandaşlar olmak üzere ilgililer, zirai don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları için uyarıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey kesimleri ile Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Karadeniz kıyıları ile Artvin ve Ardahan çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve zirai don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.
Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV