banner68

banner101

banner108
16 Nisan 2024 Salı

Miting havasında açılış

Meteoroloji'den Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan tahminlere göre bugün yurdun batısında sağanak yağışlar etkili olurken, doğu kesimlerde kar görülecek.

02 Ocak 2022 Pazar 19:13
Meteoroloji'den Sarı Kodlu Uyarı
Meteoroloji’nin tahminlerine göre bugün yurdun birçok noktasında yağış görülecek, yağışlar batıda yağmur olarak etkili olurken iç ve yüksek kesimlerde kara dönüşecek. Yarın etkisini kaybedecek olan yağışlar hafta ortasında kısa süreliğine de olsa kendini gösterecek.



Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Akdeniz’in doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Konya çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.



Genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile İç Anadolu’nun doğusunda yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Karadeniz kıyıları ile Artvin’in güneyi ve Tokat’ın kuzey kesimlerinde kuvvetli, yükseklerinde yer yer yoğun kar yağışı, Rize, Artvin'in kuzeyi, Trabzon'un batısı ile Giresun'un doğusunda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Yağışların; Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, su baskını, heyelan, yüksek kesimlerde tipi, buzlanma ve don vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Öte yandan Artvin, Rize, Giresun ve Trabzon için Meteoroloji tarafından sarı kodlu uyarı yayımlandı.
Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV