banner68

banner101

09 Mayıs 2024 Perşembe

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

Mersin'deki STK lardan kınama

Mersindeki sivil toplum kuruluşları 15 temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimini kınadı.

20 Temmuz 2016 Çarşamba 17:21
Mersin'deki STK lardan kınama
 

Mersin’deki Sivil topum kuruluşları, Organize Sanayi ve Esnaf Odası’na bağlı odalar, Sivil Toplum Platformu ile Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) ortak bir bildiriyle, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimini kınadı.

Bildiriyi, Sivil Topum Kuruluşları, organize sanayi ve esnaf odasına bağlı odalar, sivil toplum platformu ile (MERTİD) adına Mersin Ekonomi Platformu Başkan Yardımcısı Kemal Kaçmaz okudu. Kaçmaz, Cumhurbaşkanı’nın hayatına kastedilerek görevinden uzaklaştırmak, hükümeti devirmek istenildiğine vurgu yaparak, “Bu darbe girişimi; Cumhurbaşkanımız, siyasi partilerimiz hükümetimiz, kahraman polisimiz ve ordumuzun emir ve konuta zincirine bağlı şerefli mensupları ve milletimizin ortaya koyduğu sağlam duruş ile dünyaya örnek olacak şekilde kısa zamanda önlenmiştir” dedi.

KARA BİR LEKE

Demokrasi tarihine kara bir leke sürüldüğünü belirten Kaçmaz, Sivil Toplum Platformu olarak bu darbe girişimini nefretle kınadığını söyledi. Kaçmaz, son olarak milletin bölünmez bütünlüğü ve ülküsüne sahip çıkma noktasında tek vücut olduklarını ifade ederek, bu olayda hayatını kaybeden demokrasi şehitlerine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

MERTİD Başkanı Hamit İzol, “Ülkemiz üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Ama bu oyunun bozulduğunu, bundan dolayı hiç kimsenin endişe etmemesi gerektiğini, geleceğimizin parlak olduğunu, halkın istemediği hiçbir şeyin olamayacağını herkesin anlaması gerektiğini belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

“YARALARIMIZI SARMALIYIZ”

Bundan önceki darbeleri hatırlatan İzol, “Eski darbeler halk istediği için oldu. Bu yüzden sokağa çıkmadı Bugün ülkemizde halk darbelere hiçbir şekilde izin vermeyeceğini, demokratik sistemde hangi partiden olursa olsun, kimliği düşüncesi ne olursa olsun darbelere prim vermeyeceğini gösterdi. Turizmciler olarak biz de, bütün ülkemizin ortak isteği olan barışı, cumhurbaşkanımızın getireceğine inanıyoruz. Ülkemizde barış, kardeşlik, mutluluk istiyoruz. Bundan sonra yaralarımızı sarmak, birbirimize sarılarak engelleri aşmalıyız” diyerek sözlerini tamamladı.

Haldun OKDEMİR

Anahtar Kelimeler: Mersin.stk.kınama

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV