banner68

banner101

19 Mart 2024 Salı

Miting havasında açılış

Mersin'de Zabıta Ekiplerince Yapılan Denetimlerle Fahiş Fiyatların Önüne Geçiyor

Koronavirüs sürecinde normalleşme dönemine adım atılması ile birlikte Mersin’de sokaklar ve marketler yeniden kalabalıklaşmaya başladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, bu geçiş sürecinde marketlerin fahiş fiyattan satış yapmasının önüne geçmek adına denetimlerini sıklaştırdı.

16 Mayıs 2020 Cumartesi 09:08
Mersin'de Zabıta Ekiplerince Yapılan Denetimlerle Fahiş Fiyatların Önüne Geçiyor
Mersin Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ile birlikte yapılan denetimlerde, fiyat, etiket ve reyon-kasa fiyat çıkış denetimi gerçekleştiriliyor. Denetimlerde evrakları eksik olan, fiyat etiketleri bulunmayan, reyon ve kasa fiyatları farklı olan işyerlerine tutanak tutuluyor.

Koronavirüs salgınında alınan önlemlerin gevşetilmesi noktasında atılan adımlarla birlikte Mersin’de sokaklar ve marketler yeniden kalabalıklaşmaya başladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri de marketlerin bu geçiş sürecinde ürünleri fahiş fiyattan satmasının önüne geçebilmek adına fiyat denetimi gerçekleştiriyor. Denetimlerde evrakları eksik olan, fiyat etiketleri bulunmayan, reyon ve kasa fiyatları farklı olan işyerleri hakkında tutanak tutuluyor.
Vatandaşların mağduriyetinin önüne geçiliyor
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, Mersin Ticaret İl Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirdiği denetimlerle vatandaşların mağduriyetinin önüne geçiyor.
Marketlerin vatandaşlara ürünleri fahiş fiyattan satarak, vatandaş üzerinden haksız kazanç elde etmemesi için denetimler gerçekleştiren Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, ürün fiyatlarını, ürünün yer aldığı reyonda fiyat etiketinin olup olmadığını denetliyor.

 

Gıdanın reyon fiyatı ile kasa çıkış fiyatının uygunluğu denetleniyor
Vatandaşların markette en sık karşılaştığı sorunlardan birisi de aldığı ürünün kasa çıkış fiyatının reyonda yazan fiyattan pahalı olması. Ekipler vatandaşların bu mağduriyetinin de önüne geçebilmek adına gıdanın reyon fiyatı ile kasa çıkış fiyatı arasındaki uygunluğunu da denetliyor.
Ürünlerin son kullanma tarihleri de denetleniyor
Market raflarındaki ürünleri inceleyen zabıta ekipleri, tüm reyonları geziyor. Kasap ve şarküteri reyonlarında ürünlerin son kullanım tarihlerine tek tek bakan ekipler, denetimler esnasında marketleri hijyen ve genel temizlik yönünden de kontrol ediyor.
“Denetimler sayesinde vatandaşlar rahatlamış oluyor”

 

Denetimler sırasında Büyükşehir Belediyesi ve Mersin İl Ticaret Müdürlüğü ekiplerine eşlik eden Eko Baymar Bölge Müdürü Fersent Kızılırmak, gerçekleştirilen denetimlerin ürün fiyatlarını normal düzeyde tutabilmek ve vatandaş mağduriyetinin önüne geçebilmek adına önemli olduğunu ifade ederek, “Büyükşehir Belediyesi ve Mersin İl Ticaret Müdürlüğü yaptığı denetimlerle marketlerin fahiş fiyattan halka satış yapmasına engel oluyor. Son zamanlarda Koronavirüs dolayısıyla vatandaşlar zaten maddi anlamda mağdur. Fahiş fiyata satış engellendiği için marketler uygun fiyattan satış yapıyorlar. Vatandaşlar da rahatlamış oluyor, bizim açımızdan da oldukça faydalı oluyor” dedi.
Haldun OKDEMİR

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV