banner68

banner101

banner108
16 Nisan 2024 Salı

Miting havasında açılış

Mersin İnternet Gazeteciler Derneği Kuruldu

Bilindiği üzere Türk Medyası gibi Mersin Medyası da önemli bir değişim sürecini yaşamaktadır.

05 Ocak 2021 Salı 16:17
Mersin İnternet Gazeteciler Derneği Kuruldu
Bu değişime ayak uyduran, gelişmeleri yakından takip eden, Mersin Medyası, bünyesinde yetişen profesyonel kadrolar aracılığı ile İnternet Gazeteciği halkasını büyütüp, çoğaltmıştır…
Çok kısa bir zaman dilimi içerisinde Türkiye genelinde İnternet gazeteciliği yasal statüye kavuşacaktır.  Bu nedenle Mersinli İnternet Gazetecilerinin korunması ve bu mecranın amacı dışına taşmaması için tüm internet haber sitelerimizde çalışan ve çalıştıranları bir çatı altında toplamak zorunlu olmuştur.
Mersin’in deneyimli gazetecileri olarak, hızla gelişen bu ortamda meslektaşlarımızın zaman ve hak kaybına uğramaması için, Mesleğimize de çok yakışan Mersin İnternet Gazeteciler Derneğimizi resmi olarak kurmuş bulunmaktayız. 
Derneğimiz, Mersin’de faaliyet gösteren İnternet haber sitelerinde, internet alanlarında gazetecilik niteliğindeki görevlerde çalışanları ve çalıştıranları, (Genel Yayın Müdür veya Genel Yayın Yönetmenleri, Genel Yayın Koordinatörleri, Editör, Yazı İşleri Müdürleri, Mersin gündemine damgasını vuran Köşe Yazarları, Webmaster, Muhabir, sahip..) ile kuruluşların basın ve halkla ilişkiler bölümlerinde internet alanlarında gazetecilik niteliğindeki görevlerde çalışanları bir araya toplamak, mesleki ve sosyal haklarını korumak, geliştirmek, meslek ilkelerini savunmak, insan haklarının korunduğu, özgürlükçü ve çoğulcu demokrasi kurallarının işlediği ulusal, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışı çerçevesinde, düşünce, iletişim ve basın özgürlüğünün tam olarak gerçekleşmesini sağlamak, bu alanda gazetecilik mesleğinin özel amaç ve çıkarlara alet edilmesini engellemek amacı ile kurulmuştur.
Derneğimizin kurucu yönetim kurulu şöyledir:
1- A. Vahap Şehitoğlu (Başkan)
2- M. Esat Durak (Başkan Yardımcısı)
3- Süleyman Tıraş (Başkan Yardımcısı)
4- Ercan Güneş (Genel Sekreter)
5- Tayfun Tuna (Mali Sekreter)
6- Mustafa İnsan (Üye)
7- İsmail Usta (Üye)
Yönetim Kurulumuz, Atatürk ve Uğur Mumcu anıtlarını ziyaret ederek, saygı duruşunda bulundu. Onlara layık olacaklarını ve her zaman olduğu gibi basın mesleğinin etik kuralları dışına çıkmayacaklarının sözünü verdiler.
Yönetim Kurulumuz, derneğimizin yapılması gereken tüm işlemleri ve yerleşim aşamalarını tamamen bitirdikten kısa bir süre sonra 1. Olağan kongresini, derneğe katılacak yeni üyelerle birlikte yapacaktır.
Derneğimizin Ülkemize, Mersin’e ve Basın camiamıza hayırlara vesile olmasını diliyoruz.
Saygılarımızla.

Anahtar Kelimeler: InternetGazeteciler.

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV