banner68

banner101

banner108
30 Nisan 2024 Salı

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

Meclis’te çevre sorunları elden geçirildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclisi yapıldı. Mecliste gündem dışı konularda kentle ilgili sorunlar ve çözüm öneriler konuşuldu.

10 Temmuz 2023 Pazartesi 19:34
Meclis’te çevre sorunları elden geçirildi
 Mersin Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı’nın birinci oturumu Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Meclis gündemine geçilmeden önce gündem dışı konular konuşulurken son zamanlarda kent gündeminden düşmeyen Zafer Çarşısı’nın yıkılması ve tüm Mersin’de yaşayan vatandaşı yakından ilgilendiren sivrisinek ve haşerelerle mücadele konuları görüşüldü.

 

SİVRİSİNEK KONUSU GÖRÜŞÜLDÜ

Meclis toplantısı dün Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında düzenlendi.

Mersin’i de etkisi altına alan çevre temizliği konusunun konuşulduğu mecliste, Başkan Seçer’e sorular geldi. Başkan Seçer soruları şöyle yanıtladı, “çevre konusuna çok önem veriyoruz. Ana caddeler ve 25 metreden büyük caddeler Büyükşehir’e ait. Ara sokaklar ise ilçe belediyelerinin uhdesinde. Çöp konteynerlerini alıp bizim terfi merkezilerine ya da bertaraf tesislerine götürme görevi ilçe belediyelerinin. Bizler de ana caddelerde üzerimize düşüne yapıyoruz. Bu konuda çok hassasız” dedi. “Sinek konusu yurttaşların bilinciyle alakalı” diyen Seçer, “çöp poşetlerinin ağızlarının bağlanıp konteynerlere atılmaması ki ilçe belediyeler bu konuda bana hak vereceklerdir. Sineklerin artmasına sebep oluyor. Bunu alıp terfi merkezlere götürmek sorun. Vatandaşlara büyük görev düşüyor aslında. Çöplerin ayrıştırılmasının bilincinin de oluşması çok önemli bir konu. Yani bir başına belediye değil ama belediyelerden vatandaşa kadar çevre bilinci şeklinde hareket edilirse pırıl pırıl olacaktır Mersin” şeklinde konuştu.

Sinekle ilgili gelen yoğun şikayetlerin Silifke ve Tarsus’tan olduğunu ifade eden Seçer, “Sahillerimiz çok kötü. Mevzuat ve yetki karmaşası var. Bunların çözülmesi lazım. Bu kadar uzun bir sahile temizlik elemanı yetiştiremezsiniz” diyerek vatandaşları temizlik konusunda daha duyarlı olmaya davet etti.

 

“AKDENİZ BELEDİYESİ DE SORUMLUDUR”

Kırmızı Lacivert İş Hanı’nın bu aşamada yıkılabileceğinin, Zafer Çarşısı’nın ise yıkımın mahkeme kararı ile durdurulması konusuna değinilen mecliste Başkan Seçer, Zafer Çarşısı ve Özel İdare İşhanı’nı yıktığımız zaman, Zafer Çarşısı zarar görür mü diye sordu. İş sağlığı güvenliği açısından zafer çarşısının ve çevre esnafın zarar görme tehlikesi olduğu için oraların boşaltılması gerekmekte olacağı söylendi.

Zafer çarşısının bir kent meydanı olması gerektiğini söyleyen Seçer, “Oraya bir başka belediye başkanı apartman dikebilir ama bizim projemizde oraya bir meydan kazandırmak var” dedi.

Herhangi bir afet durumunda bir can kaybının olması belediye başkanı olarak kendi sorumluluğunda  olduğuna işaret eden Başkan Seçer, zamanında müdahale edilmediğinde sorumluluğunun aynı zamanda ilgili ilçe belediyesinde ve Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde olduğu cevabı verildi.


Haldun OKDEMİR

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV