banner68

banner101

29 Mart 2024 Cuma

Miting havasında açılış

Gülşen Hakkında Tahliye Kararı Verildi

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" iddiasıyla tutuklanan şarkıcı Gülşen'in avukatının yaptığı itiraz sonrası yeni bir gelişme yaşandı.

29 Ağustos 2022 Pazartesi 20:12
Gülşen Hakkında Tahliye Kararı Verildi
Dört ay önce verdiği konserde imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” iddiasıyla soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen, geçen perşembe akşamı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne götürülen Gülşen’in tutukluluğuna avukatı Emek Emre itiraz etti. Bugün itiraz kararı mahkeme tarafından değerlendirilen Gülşen hakkında tahliye kararı verildi. Gülşen saat 14.38’de Bakırköy Kadın Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildi.

Gülşen’in avukatı Emek Emre, karar sonrası şunları söyledi:


"Geçen hafta Perşembe'den beri üzüntülü ve endişe verici bir süreç yaşadık. 25 Ağustos Perşembe sabahı emniyet güçleri müvekkilimin yanına gidip ‘ifadeye çağrılıyorsunuz, bizimle gelmeniz lazım’ dedikten sonra, bu esnada usulsüzlükler o anda başlamıştı. Şunu belirtmek istiyorum lütfen biz avukatlar olarak apolitik insanlarız. Hukuk devleti savunucularıyız. O sebeple söylediklerimin herhangi bir yere çekilmemesini rica ederim. Zaten bunlar kanun gereğidir. İlk aşamada müvekkilimin adli kolluk tarafından alınıp ifadeye getirildiğinde, gözaltı usulleri uygulandı. Gözaltı hususu bir suç üstü uygulanan bir prosedürdür. Burada, Nisan ayında gerçekleştiği iddia olunan birtakım, çok rahatsız edici onu da belirtmek isterim, sözler var. Fakat bunun 25 Ağustos'ta suç üstü ihtiva etmediği çok ortada. O yüzden daha müvekkilin ifadeye alınış noktasında birtakım usulsüzlükler ve hukuksuzluklar baş göstermişti. Akabinde ifade verdi müvekkil, akşamında tutuklama tatbik edildi. CMK 100 de tutuklama anlatılır. Tutuklamanın yapılabilmesi için öncelikle şahsa isnat edilen suçla alakalı kuvvetli suç şüphesi olması gerekiyor. Gülşen'in ifade ettiği sözler delil değil mi diye soracak olanlar vardır. Tabii ki delil fakat isnat edilen suçun oluşması için yeterli değil. Çünkü kamu güvenliğinde acil bir tehlike oluşturmuyor. O nedenle biz tutuklama da hukuka uygun değil dedik. İtiraz edeceğimizi de belirtmiştik."

YARGITAY’DAN ÖRNEK


"Özellikle belirtmek istiyorum. 
Yargıtay'ın açık içtihatları var. Diyor ki, toplumun bir kesimini rahatsız eden ama şiddet içermeyen, soyut kavramlar bu suçu oluşturmaz diyor Yargıtay. Gülşen hanımın söylediği söz rahatsız edici olsa da, kendisi de bununla alakalı özürlerini belirtmiş oldu; burada isnat edilen suçun oluşmadığı malum. O yüzden Perşembe'den ülkemizin güzide hukukçuları neredeyse fikir birliğine ulaşmıştı. Bugün de çok mutluyuz, itirazımızı mahkeme değerlendirdi ve tutukluluk halini sonlandırdı."

EV HAPSİNE DE İTİRAZ EDİLECEK

"Kısa bir bilgi daha vermek istiyorum. Tutukluluk hali sonlandı fakat bir ev hapsi tedbiri uygulandı. Ev hapsi esasen yine kişi hürriyetini bağlayıcı bir tedbirdir. Yani tutukluluk kadar ağır olmasa da kişinin seyahat özgürlüğünü kısıtlayan bir tedbirdir. Zaten gerekçede, Gülşen'in kaçma ve delil karartma durumunun olamayacağı belirtilmişken buna rağmen ev hapsi uygulanması da bizim açımızdan hukuka uygun değildir. Ev hapsi kararına yönelik de kararın yeniden değerlendirilmesi, mümkünse kaldırılması yönünde taleplerimiz olacak. Daha uygun bir adli kontrol, yurtdışı çıkış yasağı olabilirdi veya adli kolluğa gidip imza verme tedbiri olabilirdi. Bunlar daha ölçülü kaçabilirdi. Ev hapsine yönelik de hukuki girişimlerimizi yapacağımızı belirtmek istiyorum."
Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV