banner68

banner101

banner108
20 Nisan 2024 Cumartesi

Miting havasında açılış

Eski Başbakan Yaşamını Yitirdi!

Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Türkiye Cumhuriyeti'nin 20'nci Başbakanı Yıldırım Akbulut, TBMM'de ve Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde düzenlenen törenlerin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

15 Nisan 2021 Perşembe 15:35
Eski Başbakan Yaşamını Yitirdi!
Eski Başbakan ve TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Yıldırım Akbulut, kalp rahatsızlığı nedeniyle uzun süredir tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde dün hayatını kaybetti.

TBMM Şeref merdivenlerinde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, TBMM eski başkanları, eski bakanlar ve milletvekilleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve diğer yetkililer katıldı. Yıldırım Akbulut’un özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende daha sonra protokol konuşmaları yapıldı.

ŞENTOP: BÜYÜK VE ÖNEMLİ GÖREVLERDE BULUNDU

Akbulut’un damadı İsmail Kırca’nın ardından konuşan Meclis Başkanı Şentop, şunları söyledi: Adalet Partisi ile başlayan siyasi yolculuğu, kurucuları arasında bulunan Anavatan Partisi ile uzun yıllar devam etti. Siyasette sivilleşme çabalarının yaşandığı o yıllarda merhum Turgut Özal’ın en yakın yol arkadaşı oldu. Her siyasiye nasip olmayacak büyük ve önemli görevlerde bulundu. Siyasetin zorlu şartları arasında mütevazı, dürüst, sükunet içinde ve nezaketli kişiliğinden bir şey kaybetmeden ayakta kalabilmeyi başaran ve ömrü boyunca bundan taviz vermeyen Yıldırım Akbulut, hafızalarımızda ve hatıralarımızda böyle yaşamaya devam edecektir.


Konuşmaların ardından saygı duruşunda bulunuldu ve dua edildi. Ardından Akbulut’un cenazesi kortej eşliğinde top arabasına taşındı.

ERDOĞAN DA CENAZE NAMAZINA KATILDI

Meclis’teki törenin ardından Akbulut’un cenazesi Ahmet Hamdi Akseki Camii’ne götürüldü. Burada kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakan Abdulhamit Gül, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Yüksek İstişare Kurulu üyeleri katıldı.



CENAZEDE DİKKAT ÇEKEN AN


Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geldiği sırada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na selam vermeden geçmesi dikkatleri çekti.


Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV