banner68

banner101

29 Mart 2024 Cuma

Miting havasında açılış

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bunlar her zaman olacaktır“

Bartın'da maden ocağında meydana gelen patlama sonrasında hayatını kaybeden işçilerin sayısı 41'e yükseldi. Facianın gerçekleştiği madenin önünde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kader planına inandığımız için bunun dünü, bugünü, yarını olmayacaktır. Bunlar her zaman olacaktır" dedi.

16 Ekim 2022 Pazar 02:17
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bunlar her zaman olacaktır“
Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'nde dün saat 18.15 sıralarında yer altında patlama meydana geldi. Patlama sonrası hayatını kaybeden işçi sayısı 41’e yükseldi. Türkiye Taşkömürü İşletmeleri Amasra Maden Ocağında dün akşam saatlerinde meydana gelen patlama nedeniyle fevkalade milletçe üzgünüz. Patlamada hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralı olarak kurtulan ve tedavisi süren işçilerimize rabbimden acil şifalar diliyorum. Elbette bu patlamanın nasıl yaşandığı varsa sorumlularının kimler olduğu yürütülecek idari ve adli soruşturma ile ortaya çıkacaktır. Bu soruşturmalara çok yönlü olarak zaten başlanmıştır. Şu anki önceliğimiz yer altındaki işçilerimize ulaşmaktı ve en son 41’inci işçimize ulaştık. 40 olarak daha önce ilan edilmiş olan merhumlarımızın sayısı 41 olmuş oldu. Hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz. Kader planına inandığımız için bunun ne dünü bugünü ne de yarını olmayacaktır bunlar her zaman olacaktır bunu da bilmemiz lazım. Teknolojinin tüm kabiliyetlerini işletmeciliğin tüm mafiretlerini kullanarak maden kazalarını tarihe gömmek için çalışmalar içerisindeyiz. *Bir karar daha aldık. O da 500+500 olmak üzere devlet ve ilgili bakanlığımız bunun yanında sendika 200, Çalışma Bakanlığımız 100, Aile Bakanlığımız da 50 bin olmak üzere ailelere bu desteği vermiş olacağız. Ayrıca devlet olarak yapmamız gereken desteği de Kabine toplantısında belirleyerek onun da adımını atacağız.

“BU İŞİN GÜZEL BİR YANI VAR”

Patlamada hayatını kaybeden maden işçisi Rahman Özçelik’in cenaze törenine katılan Erdoğan bir konuşma yaptı. Erdoğan, “Şu anda musallada bulunan Rahman kardeşimizi Hakk’a uğurluyoruz. Rabbimize hamdolsun ki kendileri inşallah şehadet makamına ulaşmak suretiyle, Rabbimizin sevgili habibine komşu oluyorlar. Tabii bu işin bir güzel yanı daha var o da bütün aile, kendileri ile inşallah haşr ü cem olacaklar. Bizim de temennimiz: Ya Rab, bizleri sevgili habibinin Livaü’l Hamd ismi ile müsemma sancağı altında buluştur. O izde yürümeyi bizlere nasip eyle, Rabbim yar ve yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.
Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV