banner68

banner101

19 Mart 2024 Salı

Miting havasında açılış

BU TATBİKAT DA HAYVANLAR İÇİN

Hayvan Dostlarımızın Can Güvenliği De Büyükşehir’e Emanet Tatbikatlarla Tarsus’ta Yangın Oranları % 40 Azaldı

05 Eylül 2019 Perşembe 10:02
BU TATBİKAT DA HAYVANLAR İÇİN


Çukurova Bölgesi’nin tek Hayvan Parkı’na sahip olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, parkta yer alan hayvanların can güvenliği için gerekli önlemleri alıyor. Bu kapsamda İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Tarsus Hayvan Parkı’nda görev yapan personele yangın tatbikatı yaptırıldı.

Tatbikat öncesi personele eğitim veren Tarsus İtfaiye Grup Amirliği’nde görevli itfaiye eğitmeni Kenan Çelik, verilen eğitimler ve yapılan tatbikatlar sayesinde Tarsus genelinde yangınların yüzde 40 azaldığını ifade etti.

Çukurova Bölgesi’nin tek Hayvan Parkı’na sahip olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, parkta yer alan hayvanların can güvenliği için gerekli önlemleri alıyor. Yıl boyu ailelerin ve çocukların uğrak yeri olan Hayvan Parkı’nda olası yangınlara anında müdahale edebilmek adına çalışan personele yangın eğitimi verildi.

Tarsus İtfaiye Grup Amirliği’nde görevli itfaiye eğitmeni tarafından, parkta yer alan hayvanların bakımından sorumlu personele muhtemel bir yangın durumuna ve sonrasına hazırlanmak amacıyla yangın tatbikatı yaptırıldı. Tatbikat kapsamında personele teorik ve pratik bilgiler verilirken, yangında ve sonrasında yapılması gerekenler uygulamalı olarak gösterildi.

İtfaiye eğitmeni Kenan Çelik:  “Tarsus genelinde yangınlar yüzde 40 azaldı”

Tarsus İtfaiye Grup Amirliği’nde görevli itfaiye eğitmeni Kenan Çelik, “Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın talebi üzerine olası yangınlar konusunda rutin bilgilendirme eğitimi yaptık. Sonrasında eğitimleri pekiştirme amacıyla tatbikat düzenledik. Personelimiz aslında bu konulara hakim. Ama bu eğitimleri yılda bir kez tekrarlıyoruz” dedi.

Tarsus Hayvan Parkı’nda daha önce yangın çıktığını, ancak bilgili personel sayesinde büyümeden söndürüldüğünü sözlerine ekleyen Çelik, “Daha önce trafolardan kaynaklı C sınıfı bir yangın söz konusu olmuştu. Personelimiz bilgili olduğu için karbondioksit tüpüyle müdahale ederek, yangını söndürmüştü. Bu eğitimleri yılda bir tekrarlıyoruz. Yangınları en aza indiriyoruz. Okullarda, işyerlerinde, fabrikalarda da eğitim veriyoruz. Verdiğimiz eğitimler sonucunda 2018 yılında yangın oranlarının Tarsus bölgesinde yüzde 40 azaldığını gördük. Araçlarımız yangına müdahale için daha az çıkıyor. Genelde çıkış amacımız hasar tespit için oluyor” diye konuştu.

 
Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV