banner68

banner101

28 Mart 2024 Perşembe

Miting havasında açılış

Başkan Gültak: “Akdeniz’de artık barış, kardeşlik sevgi var”

Akdeniz Belediyesi Başkanı Mustafa Gültak, “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayısıyla Akdeniz’e bağlı mahalle muhtarlarını, hafta sonu Erdemli'de deniz kenarında bulunan bir otelde ağırladı. Muhtarlık İşleri Müdürlüğü organizesinde gerçekleşen programda muhtarlar, aileleri ile birlikte 2 gün süren tatilin keyfini yaşadı.

20 Ekim 2022 Perşembe 11:05
Başkan Gültak: “Akdeniz’de artık barış, kardeşlik sevgi var”
Akdeniz Belediyesi Başkanı Mustafa Gültak, “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayısıyla Akdeniz ilçesine bağlı mahalle muhtarlarını, hafta sonu Erdemli'de deniz kenarında bulunan bir otelde ağırladı. Muhtarlık İşleri Müdürlüğü organizesinde gerçekleşen programda muhtarlar, aileleri ile birlikte 2 gün süren tatilin keyfini yaşadı.

“Eski borcu azalttım, fazla borç yapmadım”

Mahalle muhtarlığının büyük özveri ve fedakârlık gerektiren bir görev olduğunun altını çizen Başkan Gültak da muhtarlarla her fırsatta bir araya gelerek sorunlarını dinlediğini söyledi. Başkan Gültak, 2019 yılı seçimlerinden sonra göreve geldiğinde Akdeniz’i 232 milyon TL borçla devraldığını, bu dönemde belediyenin bütçesinin ise 130 milyon TL olduğunu belirterek; “Bugün Akdeniz Belediyesi’nin yeni bütçesi 770-800 milyon TL civarında. Peki, borcu ne kadar? 280 milyon TL… Ben, eski borcu kapattım, yeni borç da fazla yapmadım. Bütçenin neredeyse 3’te 1’i borç var. Yönetimi devraldığımda ise belediye bütçesinin 2 katı kadar borç vardı” şeklinde konuştu.


“Yeniden seçilirsem kentsel dönüşümü hızlandıracağız”


“Akdeniz’de artık barış, kardeşlik sevgi var” diyen Başkan Gültak, “Akdeniz, ayrıca yükselme trendinde, çünkü yükselmek zorunda. İnşallah 2024’te Akdeniz’e yeniden aday adayı olacağım. Partim beni aday gösterir ve halkımızın teveccühü ile yeniden seçilip göreve gelirsem, kentsel dönüşüm projesini 6-7 kanattan devam ettireceğiz” dedi. 
Mersin’de, personeline en yüksek maaş promosyon ücretini veren belediye başkanı olduğunun da altını çizen Başkan Gültak şöyle konuştu; “İşçilerimiz 16 bin lira promosyon aldı. İşçilerin kendisi gelip bana söylüyorlar; ‘Bundan 5 yıl önce biz promosyon nedir hiç görmedik. Maaşları da 3-4 ayda bir alırdık’ diyorlar. Yani belediye nereden nereye geldi, takdiri halkımıza, işçilerimize ve muhtarlarımıza bırakıyorum. Muhtarlar Günü dolayısıyla, hem Akdeniz hem de diğer merkez ilçelere bağlı muhtarlarımızı burada ağırlamaktan onur ve mutluluk duyuyorum. Katılımları için değerli muhtarlarımıza teşekkür ediyor, sizler için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a plaket takdim etti. Başkan Gültak da gün dolayısıyla programa katılan muhtarlara hediyelerini takdim etti.
Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: MersinBelediyeSonDakikaYerel

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV