banner68

banner101

banner108
20 Nisan 2024 Cumartesi

Miting havasında açılış

Protein Tozu

Protein Tozu

18 Haziran 2020 Perşembe 12:53
Protein Tozu

              

              Protein tozu fiyatları , peynir üretimi esnasında ortaya çıkan peynir altı suyunun bir takım filtreleme yöntemleri kullanılarak toz hale getirilmesiyle elde edilen bir üründür. Peynir altı suyunda yüksek miktarda şeker, tuz ve yağ bulunmaktadır. Filtreleme işlemleri sayesinde bunlardan ayrılarak ve protein açısından zenginleşmesi sağlanarak whey protein olarak piyasaya sürülür. Bunun yanı sıra protein tozları karşımıza whey ve kazein olmak üzere iki tür olarak çıkmaktadır. Kazein proteini sütte %80 oranında bulunmakta olan, vücut tarafından daha yavaş emilmekte olan bir protein çeşididir.

              Vücut geliştirme sporunun popüler bir hale gelmesi ile birlikte protein tozları da bu popülerlikten payını aldı ve popülerleşti. Geçmişe baktığımızda protein tozunun bu kadar yaygın bir ürün olmadığını ve sadece önde gelen vücut geliştirme sporcuları tarafından kullanıldığını görüyoruz. Günümüzde ise protein tozları her yerde bulunabilecek, spor salonuna giden, ister profesyonel ister amatör olarak vücut geliştirme sporu ile ilgilenen birçok kişi tarafından kullanılmakta olan bir ürün olduğunu görüyoruz.

              Protein tozları da dahil olmak üzere hiçbir ek besin takviyesi doğal kaynaklı proteinlerin yerini tutamaz. Ancak günümüzde ki şartlar dolayısıyla vücut geliştirme sporu ile ilgilenen çoğu insan, ihtiyaç duydukları proteini tüketecek yeterli zaman bulamıyor. Öte yandan spor yapan bir insanın günlük protein ihtiyacı normal bir insanınkine kıyasla daha yüksek olduğu için bu ihtiyacı tamamen doğal yollarla karşılaması da oldukça zor bir durum. Bu yüzden protein tozu birçok insan için adeta bir kurtarıcı haline geliyor.

                                                         Protein Tozu Faydaları

              Protein tozu sporcular için birçok faydaya sahiptir. Bu faydalar şu şekilde sıralanabilir;

·       Bağışıklık sistemi fonksiyonlarının gelişmesine yardımcı olur ve destekler.

·       İyi bir egzersiz planı ile birlikte kullanıldığında vücudun gelişimine yardımcı olur.

·       Antrenman sonrasında oluşan yorgunluğu ciddi derecede azaltır ve toparlanma zamanınızın daha kısa sürmesini sağlar.

·       İyi kolesterol seviyenizi daha ideal hale getirirken kötü kolesterol seviyenizi de düşürür.

·       Gün içerisinde almanız gereken protein miktarında oluşan eksiklikleri tamamlamanızı sağlar.

·       Vücudunuzun antioksidan üretiminin artması sağlar.

·       Kanda bulunan ‘trigliserit’ değerlerinin düşürülmesinde de etkili bir rol oynamaktadır. 

Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: Protein Tozu

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV