banner68

banner101

29 Mart 2024 Cuma

Miting havasında açılış

Bakan Akar: “Bu gayretten vazgeçin”

Milli Savunma Bakanı Akar, Yunanistan’ın İzmir’e bağlı Koyun Adası’ndaki tatbikatı için başlıktaki gibi dedi. Akar, “Bu girişimlerle Türkiye’ye karşı üstünlük sağlayamazsınız, vazgeçin” uyarısı yaptı.

10 Ekim 2021 Pazar 08:51
Bakan Akar: “Bu gayretten vazgeçin”
Yunanistan, uluslararası hukuka göre Türk toprağı olan Koyun Adası'nda tatbikat yaptı. Tatbikatı adada izleyen Yunan Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, arkada İzmir görünecek şekilde poz verdi. Küstah Yunanistan'ın provokasyonu SÖZCÜ'nün haberiyle gündeme geldi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunan bakanın bu pozuna ve burnumuzun dibindeki adada tatbikat yapılmasına tepki gösterdi, “Bunlar tahrik değil de nedir” diye sordu.

Hulusi Akar, şunları söyledi: “Koyun Adası'na kadar gelip tatbikat yapmak tahrik değil de nedir? Bu yapılan provokasyonlarla gerilimi artıran tarafın Yunanistan olduğu, başta bazı ülkeler olmak üzere tüm dünya tarafından görülmelidir.” Akar, Yunanistan'la problemlerin “iyi komşuluk ilişkileri, diyalog” yoluyla çözülmesinden yana olduğunu ifade etti ve şu mesajları verdi: “Yunanistan'da özellikle son dönemlerde bazı ülkelerin teşvik ve kışkırtmalarıyla bazı anlaşmalar yapmak suretiyle bir silahlanma sevdası başladı. Önce matematik, tarih bunlara bakın. Bu tür girişimlerle Türkiye'ye karşı üstünlük sağlayamazsınız bu gayretten vazgeçin.”



Eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, Yunanistan tarafından işgal edilen Türkiye'ye ait adalar konusunu gündeme getiriyor. Yalım, bugüne kadar 20 adamızın işgal edildiğini, buralara Yunan askerinin yerleştirildiğini belgelerle açıklamıştı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, silah sistemi ve askeri malzeme satın alımı için 127 milyon 600 bin Euro bütçe ayırdı. Rum Savunma Bakanlığı'nın Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan 2022 yılı bütçesi 470 milyon Euro olarak belirlendi. Bunun 127 milyon 600 bin Euro'su ise silah sistemi ve askeri malzeme satın alımı için ayrıldı. Rum Milli Muhafız Ordusu'nun işleyiş ve idamesi ile personel maaşları için ayrılan ödenekler yanında silah alımı için de öngörülen ödenekler 2021 bütçesine göre artırıldı. 2022 bütçesinin onaylanması sırasında Savunma Bakanı Haralambos Petridis, ihtiyaç olması halinde “savunma kalkanı” için ek bütçe sözü de verdi.
Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV