banner68

banner101

banner108
19 Nisan 2024 Cuma

Miting havasında açılış

AYDINCIKLILAR İFTAR SOFRALARINDA BULUŞTU

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği iftar sofrasının üçüncüsü Aydıncık’ta kuruldu. Binlerce kişi iftar sofralarında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşarken, Aydıncıklılar, 94 yıl sonra içme suyuna kavuşan Karaseki Mahallesi’nden getirilen içme suyu ile oruçlarını açtı.

01 Haziran 2017 Perşembe 12:22
AYDINCIKLILAR İFTAR SOFRALARINDA BULUŞTU

Aydıncık Sahil Park Açık Düğün Alanı’nda yapılan iftar yemeğine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Aydıncık Kaymakamı Muhammed Üsame Soysal, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, MHP Aydıncık İlçe Başkanı Hacı Salan, meclis üyeleri, muhtarlar ve Aydıncıklı vatandaşlar katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan’ın birlik ve beraberlik ruhunu Mersin’in her köşesine taşımak amacıyla ilçelerde gerçekleştirdiği iftar sofralarının bu seferki durağı Aydıncık oldu. Yüzlerce kişinin katıldığı iftar yemeğinde hep birlikte iftar açmanın mutluluğu yaşandı.

Kurulan iftar sofralarında dualar eşliğinde oruçlarını açan Aydıncıklılara seslenen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ramazan ayının insanları hoşgörü içerisinde bir araya getiren, bereketli bir ay olduğunu ifade etti. Başkan Kocamaz, “Ramazan, insanları buluşturan, kaynaştıran, hoşgörü içerisinde insanları bir araya getiren çok önemli bir ay. Ramazan berekettir, paylaşmaktır. Bu Ramazan ayında herkes birbirine çok daha yakın duruyor. Çok daha paylaşımcı davranıyor. Tok, acın halinden anlıyor. Hepinizin Ramazan ayını kutluyorum. Ramazan ayının sonunda hep beraber kutlayacağımız bayramlarda buluşmayı diliyorum” dedi.

Ülkenin içerisinde bulunduğu zor döneme dikkat çekerek, gelen şehit haberleri ile içlerinin buruk olduğunu söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Başkan Kocamaz, “Ülkemizin her zamankinden çok daha fazla baskı altına alınmak istendiği bir dönemde, bu Ramazanları çok daha iyi değerlendirmek, birbirimize sahip çıkmak, ülkemize sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Bu topraklarda doğduk, büyüdük ve yaşamaya devam edeceğiz. Bugüne kadar birlikte olmamız yetmez. Bu toprakları bizden sonraki nesillere bırakmak için birlik ve beraberliğimizi korumak zorundayız. Bugün maalesef Diyarbakır’da 3 şehidimiz var. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Bu tür acıların bir daha yaşanmamasını diyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum” şeklinde konuştu.

94 yıllık hasret iftar sofralarına taşındı

Aydıncık’ta kurdukları bereket sofrasında Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 94 yıl sonra içme suyuna kavuşturulan Karaseki Mahallesi’nden getirilen su ile oruçların açılacağını söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MESKİ tarafından alana getirilen içme suyu tankerinden ilk suyu doldurarak, Aydıncıklara ikram etti, Başkan Kocamaz, “Bugün 94 yıl sonra içme suyuna kavuşturduğumuz Karaseki Mahallesi sakinleri ile bir araya geldik. Hayatlarından memnun olduklarını ifade ettiler. Biz de bunu duyunca mutlu olduk. Bu suyun Karasekililer ve bütün Aydıncık için hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

İftardan sonra düzenlenen Ramazan etkinlileri ise Diyarbakır’dan gelen acı haberle değiştirildi. Programda Aşık Sefai vatan ve millet temalı türkülerini seslendirirken, şair Ahmet Coşkun ve sanatçı Selami Durmuş ‘Biz Türkiye’yiz’ programını gerçekleştirdi. 

Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV