banner68

banner101

banner108
20 Nisan 2024 Cumartesi

Miting havasında açılış

AKP Mersin Milletvekili Yılmaz Kahramanlı Dry Port'ta İncelemelerde Bulundu

AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, beraberinde Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve AKP Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ile birlikte, Türkiye'de ilk kara limanına olan Kahramanlı Dry Port'ta incelemelerde bulundu.

07 Mayıs 2022 Cumartesi 21:13
AKP Mersin Milletvekili Yılmaz Kahramanlı Dry Port'ta İncelemelerde Bulundu
AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, nisan ayında Türkiye’den yapılan ihracatın geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 24.6 artışla 23.4 milyar dolar olduğunu hatırlatarak, “12 aylık ihracatımız ise 240 milyar doları aşmıştır” dedi.

Yılmaz, beraberinde Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve AKP Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ile birlikte, Türkiye’de ilk kara limanına olan Kahramanlı Dry Port’ta incelemelerde bulundu. Kahramanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahramanlı ile birlikte sahayı gezen Yılmaz, yapılan yatırımlardan Mersinliler adına büyük gurur duyduğunu söyledi. 



Kent ve ülke ekonomisinin gelişmesi, kalkınması ve istihdamın arttırılması adına bu tür yatırımların önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, bir liman kenti olan Mersin için lojistik sektörünün gelişmesinin çok daha önem arz ettiğini kaydetti. Nisan ayında Türkiye’den yapılan ihracatın geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 24.6 artışla 23.4 milyar dolar olduğunu hatırlatan Yılmaz, “Bu tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rakamıdır. Nisan ayı karşılama oranı enerji hariç yüzde 101 olmuş, son 12 aylık ihracatımız ise 240 milyar dolar eşiğini aşmıştır” diye konuştu. Yılmaz, 100’ün üzerinde personeli bulunan Kahramanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahramanlı’ya istihdama ve ülke ekonomisine katkılarından dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarı diledi.

Yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Ali Kahramanlı ise ihracat konusunda uluslararası taşımacılık yapan büyük bir tır filosuna sahip olduklarını belirterek, “Türkiye’nin ilk kara limanı olma özelliği ile Mersin Limanı’nın bir çözüm ortağı olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Mersin’in yanı sıra Gaziantep, İskenderun, Kayseri ve Konya gibi bölgelerdeki ithalat ve ihracatçılara hizmet veriyoruz. Mersin Limanı’nda yapılan tüm iş ve işlemleri burada en hızlı ve kaliteli şekilde gerçekleştirebiliyoruz” dedi.



Yüze yakın personelle sahada hizmet verdiklerini dile getiren Kahramanlı, 55 dönümlük alan içerisinde ayrıca raf ömrü kısa olan ürünlerin korunması için soğuk hava depolarının da mevcut olduğunu söyledi. Kahramanlı, ortalama ayda 2 bin konteynerin işlem gördüğünü de sözlerine ekledi.
Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV