banner68

banner101

banner108
16 Nisan 2024 Salı

Miting havasında açılış

Hayatımızda İngilizcenin Yeri

İnternet üzerinden ingilizce şarkı dinleyebilir, kitap okuyabilir, ingilizce film izleyebilir ve İngilizce Burçlar ve özelliklerini okuyup görebilirsiniz.

03 Ocak 2016 Pazar 23:07
Hayatımızda İngilizcenin Yeri
İnternet üzerinden ingilizce şarkı dinleyebilir, kitap okuyabilir, ingilizce film izleyebilir ve İngilizce Burçlar ve özelliklerini okuyup görebilirsiniz. Burçları okuyarak karakter analizi yapabilir özelliklerinizi öğrenebilirsiniz. İngilizcenin hayatımızdaki yeri ve önemi bu konularda ve pek çok sayamadığımız konularda önemi çok büyüktür. Özellikle bayanların ilgi alanı olan burçları okumak ve kişisel özelliklerinizi öğrenmek için aynı zamanda ingilizce en çok kullanılan kelimeleri öğrenmek için ingilizce burçlar sayfasını açarak okuyabilirsiniz. İngilizceyi hem konuşarak hem de okuyarak pratik yapmış olur daha hızlı bir şekilde öğrenmiş olursunuz. Tek yapmanız gereken şey ingilizce yazılan yorumları sürekli okuyarak pratik yapmanız. İnternet üzerinde pek çok yazı, program ve oyunların sürümü ingilizce olarak dizayn edilmiştir. İngilizcenin hayatımızdaki yeri bu konuda çok önemlidir. Her vatandaşın ingilizce bilmesi diğer ülkelerden insanlarla diyalog halinde olmak ve kendinizi geliştirmek açısından çok önemli bir yere sahiptir. Artık şirketlerde personel alımlarında ingilizce şartı aranmaktadır.

Yabancı dil öğrenmeye karar verdikten sonra mutlaka kendinize bir hedef koymanız ve öğrenmeniz için bir neden bulmalısınız. Örneğin ingilizce bilmediği için iş bulamama, turistlerle iletişim kuramama, Türkiye’deki iş kaynaklarının tükenmesi, internetteki hakim dilin ingilizce olması, satın alınan cihazların kullanma kılavuzlarını okuyabilmek için, kültürümüzü yabancı platformlarda anlatabilmek için, gelişen dünyayı yakalayabilmek ve değişime ayak uydurabilmek için yazılı ve sözlü kaynaklardan yararlanabilmek için ingilizce öğrenmek şart. Bu düşünceler içinde baskın olan şey iyi bir iş bulabilmek için yabancı dil öğrenmektir. Yabancı dil çoğu zaman bir amaç değil, hedefe taşıyan çok önemli bir araçtır ve bu yüzden geleceğe yönelik kesinlik kazanmış bir perspektifinizin olması dil öğrenme sürecinde çok önemli bir rol oynar. Günümüzde İngilizce eğitimine ilişkin en kapsamlı kaynak İnternettir ve Türkiye’de olmasa da birçok ülkede çoğu insan yalnızca internet üzerinden dil öğrenmekte, eğitim sürecinde olanlar ise mutlaka destek amacıyla interneti kullanmaktadır. "Okulsuz Eğitim" kavramı dünya literatürüne girdiğinden beri, "online" eğitim hizmeti veren sitelerin sayısı ve ciddiyeti önemli ölçüde artmıştır. Görünen o ki yakın zamanda insanlar dil öğrenirken parmak kaldırmak yerine, farenin sol düğmesine tıklayacaklar, zil sesinin yerini modem zırıltısı alacak ve diplomamız e-postamıza gelecek. Bir bilim kurgu romanının satırları arasından fırlamış gibi duran bu ifadeler artık daha az sayıda insanı şaşırtıyor.

Sosyal medya ve internetteki içeriklerin yarısından çoğu ingilizce içeriklidir. Bütün gün internete bağlıyız, fakat internetin tüm imkânlarından faydalanabiliyor musunuz? İngilizce bilmiyorsak yararlanamıyoruz demektedir. İngilizce bilmek işe alımlarda artık standart olmuş durumda. İngilizcemiz yoksa maalesef iyi bir şirkette çalışma şansımız neredeyse yok gibi. Artık her iş için dünyanın her yerindeki bilgiye sahip olmamız için ingilizce şart. Kullanılan birçok yazılım ve programlar ingilizce olabiliyor ya da yurt dışından kişilerle görüşmeniz gerekebiliyor. Bu noktada ingilizce bilmek iş hayatında sizi oldukça öne taşıyor. İngilizce biyografiler özgeçmiş veya cvlerinizi hazırlayabilirsiniz.

Dünyada yer alan neredeyse bütün ülkelerin kendi dilleri vardır. O yüzden rahatlıkla birbirleriyle iletişim kurabiliyor diyalog halinde olabiliyorlar. Ancak ülkelerin uluslararası pazarlarda ticaret yapabilmeleri için ortak bir dile ihtiyaç vardır. Böylelikle ülkeler arasında daha kolay ticaret yapabilmek için yer bulabilirler. Dünya da ortak dil olarak kabul gören tek dil İngilizcedir. Ülkemizde de anadilden sonra ingilizce eğitimi verilmektedir. Teknolojinin ve internetin gelişmesiyle dünyanın her yerinden çeşitli ülkelerle hızlı bir şekilde iletişim halinde olabiliyoruz. Dünya şirketleri bunu fırsata çevirmiş ve gün geçtikçe büyümeye devam etmektedir. İngilizce dünya genelinde de insanların anlaşması ve şirketlerinde iletişim halinde olması için önemli bir yer tutmaktadır. Büyük şirketlerde çalışmak isteyenlerin çok iyi derecede ingilizce bilmeleri gerekmektedir ve ingilizce biyografilerini yazmalıdırlar. Yazdıkları biyografilere göre kurumsal şirketler değerlendirmeye alınıyorlar. Firmalar dışında ingilizce dersi veren şirketler de kurumsal ingilizce eğitim alanında tecrübelenmeye başlamış ve şirketlere özel programlar hazırlanmıştır. Kurumsal İngilizce kurslarında izlenen politika şirket personelinin şirketin anlaştığı ingilizce kurslarına hafta sonları veya akşamları ingilizce eğitimi için gitmesi şeklinde olmaktadır. Bu eğitim şeklini şirkete İngilizce eğitimi için gelen öğretmen ve şirket içinde grup şeklinde alınan eğitimler takip etmektedir. Konuşarak Öğren geliştirdiği benzersiz kurumsal ingilizce eğitimi yöntemi ile kurumsal eğitimlere yeni bir soluk getirmiştir. Hafta içi her gün online ve birebir alınan derslerle kurum personellerinin İngilizce öğrenmesini sağlamaktadır. Personeller ister işyerlerinden, isterlerse evinde bu derslere katılabilmektedir. Neden ingilizce öğrenmemiz gerektiği konusunda bilgilendirmek için şunları sıralayabiliriz. Birincisi İngilizcedir. Dünyada en çok konuşulan dil İngilizcedir. Dünya genelinde 60 ülkenin resmi dili İngilizcedir.
Tam Ajans Haber

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV