banner68

banner101

29 Mart 2024 Cuma

Miting havasında açılış

BAHAR KAPIDA…

05 Nisan 2022, 00:52
BAHAR KAPIDA…
EDLAN BOSTANCI
 Ağaçlar tomurcuklanmaya, mis kokulu çiçekler açmaya, doğa yeşillenmeye başladı. Baharın sunduğu o rengarenk atmosferi ile içimizde de ektiğimiz tomurcuklar yeşermeye başladı. Güneşin ara ara ısıttığı, rüzgarın ara ara üşüttüğü, ceketlerimizi bir giyip bir çıkardığımız, ruhumuzu karmaşaya, yeniye, güzele sevkeden o mevsim ..Bahar kapıda…
Halil Cibran der ki; “EĞER KIŞ ‘Baharı yüreğimde saklıyorum’DESEYDİ,ONA KİM İNANIRDI?” Ne de derin bir söz.. Bir döngünün daha eşiğindeyiz. Doğa ana yeniliklere gebe, bizi de kalpsel, zihinsel ve ruhsal olarak yenilenmeye davet ediyor.Bu davete eşlik etmeye ne dersiniz? Tam da şimdi tutsak olduğumuz düşünceleri bırakmaya,esiri olduğumuz duyguları dönüştürmeye ve zihinsel bir arınmaya hazır mıyız?
Açalım öyleyse kapıları.. Tazecik enerjiler, olumlu düşünceler, sıcacık fikirler girsin ruhumuzdan içeri;girsin ki yenilenelim…Kışın o kasveti, mücadelesi, soğuğu alıp başını giderken biz de bırakalım tüm olumsuzlukları..Zihnimizi meşgul eden ne varsa bırakalım…Evrende boşluğa yer yoktur.Bir elmayı tabaktan aldığınızda yerini hava doldurur.bu sebeple belki de bizi yoran,kıran,üzen,meşgul eden her ne varsa oradan kaldırma zamanıdır.kaldıralım derken hayrımıza olacak biçimde dönüştürmek elbette kastım;düşünmeyi bırakmak,boşvermek,önemsememek ya da yok saymak değil elbette.
Haydi o zaman izin verelim, ruhumuza da gelsin ilkbahar…

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV