banner68

banner101

banner108
19 Nisan 2024 Cuma

Miting havasında açılış

ALMANYA BİZİ KISKANIYOR MU?

05 Haziran 2022, 22:12

 Almanya parlamentosu, vatandaşlarının 3 ay boyunca aylık 9 Euro karşılığı şehiriçi ve şehirlerarası yolculuklarda sınırsız seyahat önerisini onayladı. Bunun karşılığında da federal Berlin yönetimi, eyaletlere toplam 2.5 milyar Euro yardım yapacak. Ayrıca akaryakıttan alınan vergi düşürülerek benzinde 30 sent ve dizelde 14 sent indirim yapılacak. Amaç artan enerji maliyetlerinin halka yansımasını önlemek.
Almanya bizi kıskanıyor diyen geri zekalı kitlenin bundan haberi var mı?
Bizde nasıl oluyor bu işler?
2021 yılı sonunda akaryakıtta Eşel Mobil (Fransızca Echelle Mobile yani Hareketli Ölçek) sistemine son verildi. Bu sistemde petrol fiyatları ve döviz kurları arttıkça akaryakıt fiyatı da artacağından, devlet vergi oranını düşürerek fiyatı sabit tutuyordu ki halka yansımasın ve iğneden ipliğe herşeye zam gelmesin. Çünkü akaryakıt fiyatları uçarsa sadece 50 liraya daha az benzin almazsın ; toplu taşıma fiyatı artar, memleketine gideceğin otobüs bileti artar, çarşıdaki sebze meyve fiyatı artar. Fakat senin gelirin artmaz.
Eşel mobil sisteminde kalırsan halk rahatlar ama devletin vergisi azalır. Kasa tam takır kuru bakır olunca nasıl dolduracaksın? Habire IBAN gönderip para isteyerek rezil olamayacağına göre vergi salar durursun. Ota boka zırt pırt vergi koyamayacağına göre akaryakıt fiyatlarını kendi haline bırakırsın en azından cebinden para çıkmaz, petrol ve kur arttıkça vergi devam eder.
Sosyal devlet halk için çalışır, halkın cebinden geçinmez çünkü devletin parası yoktur. Halk, devlet kendisi için çalışsın diye devlete vergileriyle bir çeşit maaş öder.
Bunun anlayamayan cahil halk kitlesi “devlet baba” der, “Allah devletimize zeval vermesin” der çünkü bu ülkenin genlerinde henüz cumhuriyet yok fakat padişahlık ve biat kültürü var. Devletin kendisi için çalışan, maaşını kendisinin ödediği bir personel olduğunu bir türlü anlayamaz.

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV