banner68

banner101

banner108
05 Mayıs 2024 Pazar

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

BAŞKAN KOCAMAZ: “ZORU HEMEN, İMKANSIZI ZAMANLA BAŞARIRIZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, muhtarların sorunlarının konuşulduğu muhtarlar toplantısının Tarsus ayağında, Tarsus ve Çamlıyayla muhtarlarıyla bir araya geldi.

06 Mayıs 2015 Çarşamba 13:14
BAŞKAN KOCAMAZ: “ZORU HEMEN, İMKANSIZI ZAMANLA BAŞARIRIZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, muhtarların sorunlarının konuşulduğu muhtarlar toplantısının Tarsus ayağında, Tarsus ve Çamlıyayla muhtarlarıyla bir araya geldi.

İstişare toplantısına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü, daire başkanları, Tarsus ve Çamlıyayla muhtarları katıldı.İşimiz zor, kolay değil ama bizim sloganımız “Zoru hemen, imkansızı zamanla başarırız” diyen Başkan Kocamaz, “Mersin’in yıllardır çözülemeyen sorunlarının, bu kadar kısa sürede çözülmesinin mümkün olmadığını ama her şeye rağmen yaralara parmak basmaya çalıştıklarını söyledi. Başkan Kocamaz, “Elbette ki Mersin çok daha fazla hizmet alması gereken bir şehir. Cenab-ı Allah’ın özene bezene yarattığı, yeryüzü cenneti bir bölgede yaşıyoruz. 1 milyon 730 bin insanımız bu coğrafyada yaşıyor. 509 köy, toplamda 1400 mahalle, Büyükşehir sınırlarında hem Büyükşehir’den hem de bağlı olduğu ilçelerden hizmet bekliyor. Bu yeni sistemle bildiğiniz gibi genelde çözülmesi gereken birçok sorun Büyükşehir’in çözmesi gereken sorunlar haline dönüştü. Hep Güneydoğu’dan bahsederler, ‘geri kaldı’ diye ama Mersin’i gezdiğinizde özellikle dağ kesimlerinde Güneydoğu’dan çok daha geri kalmış, çok daha az hizmet almış köylerimiz var. Yollar bozuk, içme su problemi, sulama suyu problemi çözülmemiş, köylü çocuklarını istediği gibi eğitemiyor, okutamıyor, taşımalı eğitimle hizmet verilmeye çalışılıyor. Babaları, anneleri o perişanlığı çekmiş, şimdi de mini mini yavrular bu perişanlığı çekiyor. Aklınıza ne gelirse her türlü problem var. Katmerleşmiş problemler yumağı haline gelmiş bir Mersin görüyoruz” şeklinde konuştu

.Köyden mahalleye dönüşen yerlerde, üreticilerin ürettiği ürünlerin yeterince değerlendirilememesine değinen Başkan Kocamaz, “Köylülerimiz ürettiği ürünü yeterince değerlendiremiyor. 30 Mart öncesi, “Mersin’i birlikte yönetelim, birlikte büyütelim” vizyonuyla oluşturduğumuz programın içerisinde, ürünlerin daha iyi değerlendirilmesine yönelik birçok projemiz var. Bazı bölgelerde soğuk hava depoları, bazı bölgelerde konsantre tesisleri, pazarlama tesisleri gibi projelerimiz var. Bu konularda da inşallah yazdan itibaren çalışmalara başlıyoruz. İnşallah vatandaşımızın alın teriyle emek vererek ortaya çıkardığı ürünler, vatandaşlarımızın beklentilerine cevap verecek şekilde değerlendirilir” diyerek sözlerini sürdürdü.

Halka daha kaliteli hizmet verebilmek adına yapılan çalışmalardan söz eden Başkan Burhanettin Kocamaz, “Göreve geldiğimiz günden bugüne 400’ün üzerinde araç aldık. Problemleri çözmek için bu araçları da ilçelerimize dağıttık. İlçelerde oluşturduğumuz yeni birimler, sizlerin problemlerini en kısa sürede çözmeye çalışacak. Bu yine de yetmez. İlave araç alımlarına bundan sonra da devam edeceğiz. İlk etapta 60 tane otobüs aldık. 40 tane daha gelecek. Siz aslında 20 yıldır Tarsus’ta bizim verdiğimiz sözlerin hep arkasında olduğumuzu biliyorsunuz” dedi.

 


Haldun OKDEMİR

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV