banner68

banner101

29 Mart 2024 Cuma

Miting havasında açılış

NASA'nın Mars açıklaması olay oldu

NASA'nın resmi Twitter hesabından atılan 'Mars'ın gizemi çözüldü mü?' tweet'inin ardından gözler bugün TSİ 18.30'da yapılacak basın toplantısına çevrildi. NASA, bu toplantıda, Kızıl Gezegen'e dair 'büyük bir bilimsel bulgunun' açıklanacağını duyurdu.

28 Eylül 2015 Pazartesi 13:02
NASA'nın Mars açıklaması olay oldu
 
NASA söz konusu bulgunun ne olduğunu belirtmedi. Ancak birçok yayın organına göre NASA, büyük bir merakla beklenen basın toplantısında, Mars'ta belirli aralıklarla akan su bulunduğuna ilişkin keşfi kamuoyuyla paylaşılacak.
 
CNN International, bu hafta düzenlenecek olan Avrupa Gezegen Bilimi Kongresi'nde dağıtılacak bir akademik bildirinin yazarlarından üçünün, söz konusu basın toplantısına katılacak olmasının önemli bir ipucu olduğunu belirtti.
 
Bu bildiriye göre, Mars Keşif Uydusu'nun geçtiği görüntülerin analizinde, Mars'ın yüzeyinde dönem dönem beliren siyah çizgilerin, periyodik olarak akan tuzlu suların sonucunda oluştuğu kanıtlandı.
 
YAŞAM BELİRTİSİ
 
Geçmişte NASA'nın Mars programının başında bulunan Doug McCuistion, "Yeraltında kolayca erişilebilen ve serbestçe akabilen sıvı halde su bulduklarını açıklayacaklarsa, ki bu yıllardır duyduğumuz teorilerden biridir; bu Mars'taki yaşam potansiyeli ve insanların hayatını sürdürebilmesi için büyük bir bulgu olacak" dedi.
Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: NASAMars

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV