banner68

banner101

17 Mayıs 2024 Cuma

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

MEHMET MİRASTAN ABD SERGİSİ

Fotoğrafçı ve gazeteci Mehmet Miras, Sokak müziği sanatçılarını birleştiren sergisini Forum AVM’ de açtı.

12 Haziran 2014 Perşembe 22:12
MEHMET MİRASTAN ABD SERGİSİ
 Mehmet Miras, dansın eğlencenin, cazın başkenti New Orleans'ta Caz müziğin cambazlarını ile Mersin caddelerinde müzik yapan insanları fotoğraf sergisine taşıdı.


Deniz Kaplumbağaları Yaşam Fotoğrafçısı ve National Geographic Avrupa Muhabiri Gazetemiz muhabiri Mehmet Miras, Caz müziğin merkezi New Orleans kentinde sokak müziğin ustalarını karelerine yansıttı.

Amerika Birleşik Devletleri New Orleans sokaklarındaki köşe başlarında değişik kıyafetleri ve enstrümanları ile konser veren sanatçıları fotoğraflayan Miras, bu çalışmasını Forum Mersin AVM' de sergiye açtı. Bin kareden sedece 60 fotoğrafı sergileyen Mehmet Miras, . Sergisi 9 -16 Haziran 2014 tarihlerine kadar Forum AVM’de sergileniyor. Gazeteci Mehmet Miras’ın sergisini ziyaret eden Amerika Birleşik Devletleri Adana Kültür Ateşesi Susan Wilson,” New Orleans sokakları müzik dolu, Bir kent cazın doğduğu kente fotoğraf çalışması yapan Mehmet Miras’ı kutluyorum. Başarılı bir çalışma yapmış. Türkiye’de bir ilk olan sokak çalgıcılarını kareleriyle buluşturmuş harika bir sergi sanatçı arkadaşımızı kutluyorum “ diye konuştu. Forum Mersin AVM Basın Halkla ilişkiler sorumlu Murat Telli ise Sanat ve kültüre önem verdikleri. Belirterek, Mersin kenti sanata çok önem veriyor. Forum AVM olarak Türkiye’nin her kösesinde sanat yapan arkadaşlarımızı AVM’ye daver ederek kentle buluşturuyoruz. Bunlardan bir taneside Mehmet Miras arkadaşımız ben kendisini kutluyorum “ diye konuştu

Amerika Birleşik Devletleri'nde çalışmalarını sürdüren Yeşil Haberci Mehmet Miras, 
"New Orleans, Lousiana şehrine yılda 10 milyondan fazla turist geliyor. Sizde Amerika'ya gelmeyi planlıyorsanız, bilin ki New Orleans hiç bir eğlence fırsatını boş geçmez. Super Bowl, Halloween, Christmas, Mardi Gras, aklınıza hangi gün gelirse gelsin, bilin ki o gün New Orleans`da şenlik vardır. Sokak müziği kültürünün fotoğraflarını Türkiye'ye taşımak istedim. Çok güzel kareler çektim. Bu sergim Türkiye bir ilk olacak. İlk olan sergimi Forum Mersin'de sanatseverlerle buluşturmak istedim. Cazın doğduğu, büyüdüğü ve hala caz denince dünyada akla ilk gelen şehir New Orleans" diye konuştu.

 

Haldun OKDEMİR

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV