banner68

banner101

12 Mayıs 2024 Pazar

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

KOCAMAZ BÜYÜK DÜŞÜNÜYOR

MHP seçmenlerinin yanı sıra CHP küskünlerinin de tercihi ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Burhanettin Kocamaz’ın büyük proje düşünceleri Mersin’i gelecek için umutlandırdı

17 Nisan 2014 Perşembe 20:41
KOCAMAZ BÜYÜK DÜŞÜNÜYOR

Mersin de on beş yıllık CHP iktidarını MHP’ne taşıyan Burhanettin Kocamaz gerçekçi ve etkin düşünceleri ve projeleriyle umut vaat ediyor…
Güneyin incisi olan Mersin kentinde yeni bir dönemin başlamasına neden olan Burhanettin Kocamaz, Mersin seçmeninin gönlünde yaptığı hizmetleri ve eşitlik ilkesine uyduğu için 30 martta yapılan seçimlerde de sandıkta  tercih edilen isim olmuştu..

MHP'den Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Burhanettin Kocamaz, mazbatasını aldı.Beraberindeki MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır ve İl Başkanı Sebahattin Kılıç ile Mersin Adliyesi'ne gelen Kocamaz, İl Seçim Kurulu Başkanı Hasan Aydın ile bir süre görüştü.Daha sonra mahkeme salonuna geçildi. Aydın, "Eğrisiyle doğrusuyla seçimimizi yaptık. Seçimde ipi göğüsleyen Burhanettin Kocamaz'a mazbatasını vermek için burada toplandık. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum" diyerek Kocamaz'a mazbatasını verdi.Kocamaz da seçim yarışında vatandaşların sırtına yüklediği görevi en iyi şekilde yapmanın gayretini göstereceğini belirterek, şöyle konuştu:"İşimiz zor. Belki vatandaşlarımızın söylediği gibi 'ateşten bir gömleğe' talip olduk ama bunu mutlaka birisi yapacaktı. İnşallah bu yükün altında kalmayacağız. Vatandaşlarımızın güvenini boşa çıkarmayacağız. Onların güvenine layık olabilmek için gece gündüz çalışacağız. İnşallah Mersin'i Mersin'de yaşayan bütün insanlarla yöneteceğiz ve birlikte büyüteceğiz. Alan çok geniş ama biz de zor günlerin adamıyız."Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, mazbatasını almasının ardından düzenlenen törenle başkanlık koltuğuna oturdu.
Kocamaz ilk olarak, MHP Il örgütü önünden vatandaşlar ile birlikte coşkulu kalabalık eşliğinde Cumhuriyet Alanı’na kadar yürüdü.
 
Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen törene MHP Mersin Il Başkanı Sabahattin Kılıç, MHP Mersin Milletvekilleri Ali Öz ve Mehmet Şandır, ilçe belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, Başkan Burhanettin Kocamaz’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve Istiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
 
Buradaki konuşmasına kendisinin yazdığı “Ben Mersinim” adlı şiiri okuyarak başlayan Kocamaz, uzun zamandır verdikleri mücadelede ile yolun sonuna gelerek hedeflerine ulaştıklarını söyledi.
Halkın verdiği karara layık olacaklarını ifade eden Kocamaz, "Şu an sorumluluğumuz daha da arttı ve vaatlerimizi gerçekleştireceğiz. Mersin’e sevgi tohumları ekmek için bir fırsat yakaladık. Bizim için Mersin’in suyunu içen, havasını teneffüs eden herkes Mersinlidir. Hepimiz aynı ay yıldızlı bayrağın altında yaşıyoruz. Birbirimizi sevmek, saymak ve Mersin’in ortak paydasında birleşmek zorundayız." ifadesini kullandı.
Mersin’in sorunlarına da değinen Başkan Burhanettin Kocamaz, “Mersin’de işsizlik, altyapı, kavşak, trafik, çöp, imar, turizm, kentsel dönüşüm problemleri var. Mersin yıllarca ihmal edilmiş bir kent. Bu problemleri hep birlikte çözeceğiz. Bu kent hizmet bekliyor. Bu kente sahip çıkmak zorundayız. Tüm zorlukların üstünden geleceğiz ve çözeceğiz. Gönüllere gireceğiz, her kesimi kucaklayacağız. Seçimi yüzde 32 oyla aldık, ancak yüzde 68 ikna edemediğimiz kesim var. Bu nedenle seçimin kazananı bundan sonra Mersin olsun diye çalışacağız. Merkeziyle, ilçesiyle, köyüyle hep birlikte Mersiniz, hep birlikte Türkiye’yiz. Bu yolda gece gündüz demeden mücadele eden, canla başla çalışan partililerime, bize bu heyecan ve enerjiyi veren değerli Mersin halkına saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Bu kutsal mücadelede Allah yar ve yardımcımız olsun.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kocamaz, Mersinlilerin yoğun ilgisiyle Belediye binası önünde kurban kesilerek karşılandı. Belediye balkonundan kendisine çiçekler atılan Kocamaz, daha sonra makamına geçerek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini, okunan dualar eşliğinde eski Belediye Başkanvekili Erol Ertan’dan devraldı.

 

Haldun OKDEMİR

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV