banner68

banner101

banner108
18 Nisan 2024 Perşembe

Miting havasında açılış

Fuhuş çetesine ceza yağdı

KONYA’da 2011 yılında ortaya çıkarılan fuhuş çetesine ceza yağdı. 2’si kadın 5 sanık, 272 ile 25 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

23 Haziran 2015 Salı 16:19
Fuhuş çetesine ceza yağdı
 

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri, 2011 yılında üzerine kadın isimleri ve telefon numarası yazarak sokaklara attıkları kartvizitler aracılığıyla müşteri bulup, fuhuş yaptırdığı ileri sürülen çeteye yönelik çalışma başlattı. Sokakta buldukları kartvizitlerle, eve giden müşterilere şantaj yapıldığı, zorla paralarının alındığı ve çıkan kavgalarda bazılarının da yaralandığı yönünde 50’ye yakın şikayet alan polis, 11 adrese baskın yaptı. Grubun lideri olduğu ileri sürülen Fatih N. (44), yardımcısı Mehmet D. (27), şebekenin üyeleri Mesut Ö. (22) ile fuhuş yapan kadınlardan Fadime Ö. (22) ve Fatmanur K. (23) gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda kartvizit basma makinesi, isim kaşesi, çok sayıda boş kartvizit ve 3 ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi.
 
FUHUŞ YAPMAYA GELENLERE BIÇAKLA GASP VE ŞANTAJ 
 
Şebeke üyelerinin, sokaklara attıkları kartvizitler aracılığıyla eve gelen müşterilerin üzerini ararken, el çabukluğuyla ceplerindeki paraları aldıkları ve müşteri kadınla cinsel ilişkiye girdiği sırada gizlice odaya girip cüzdanlarını çaldıkları iddia edildi.
 

Fuhuş çetesine ceza yağdı
GALERİ
 
Ayrıca şebekenin, evden çıkarken cüzdanının kaybolduğunu fark eden müşterilerine de ’Senin görüntülerin var. Aileni arar, seni rezil ederiz’ diyerek şantaj yaptıkları öne sürüldü. Bu nedenle çıkan kavgalarda ise 2 kişinin bıçakla yaralandığı tespit edildi.
 
UYUŞTURUCUYA ALIŞTIRIYOR
 
Şebeke lideri olduğu öne sürülen Fatih N.’nin ’gasp, adam yaralama ve fuhuşa teşvik’ gibi suçlardan 23 sabıka kaydının bulunduğu öğrenilirken, para karşılığı erkeklerle cinsel ilişkiye zorladığını kadınları da zorla uyuşturucu kullandırıp, uyuşturucu bağımlısı haline getirdiği iddia edildi. Fatih N.’nin ayrıca 15 yaşındaki F.Y.’yi uyuşturucu bağımlısı yapıp fuhuşa zorladığı öne sürüldü. Operasyon döneminde zorla fuhuş yaptırıldığı belirlenen ve poliste ifadesi alınan F.Y.’nin ailesine teslim edildiği belirtildi. Gözaltına alınan şüpheliler ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 
 
ŞEBEKE LİDERİ, ”BEN ONLARA ’BACIM’ DİYORUM”
 
2011 yılında tutuklanan ve 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma, suç örgütüne yarar sağlamak amacıyla gece vakti yağma, yaşı küçük çocuğu fuhuşa sürükleme, fuhuşa aracılık ve hırsızlık’ suçlarından yargılanan 5 kişi, geçen Mayıs ayında son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Karaman M Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan çete lideri Fatih N., Segbis (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) üzerinden katıldı. Diğer sanıklar Mehmet D., Fadime Ö., Fatmanur K. ve Mesut Ö. de tutuklu bulundukları Konya E Tipi Kapalı Cezaevi’nden duruşmaya getirildi. 
 
Duruşmada son savunmalarını yapan sanıklardan çete lideri Fatih N., suçlamaları reddederek, ”Mehmet D. ve Mesut Ö. benim komşum. Onlarla arkadaş olmam ve konuşmam gayet normal. Fadime ve Fatmanur ile konuşmalarımda ’bac’ı diye bahsediyorum. Ben daha önce suç örgütü kurmaktan yargılandım. Bu nedenle suçun ne kadar ağır ve kötü olduğunu biliyorum. Cezaevine girmeden de adli kontrolüm vardı. O şartlar altında tekrar nasıl suç işleyeyim. Fuhuş evinin üst katında oturuyorum diye örgüt liderliğiyle suçlanıyorum. Ben sadece Mehmet ve Mesut’a ağabeylik yapmak istedim ve 1000’er lira borç para verdim" diyerek beraatini istedi.
 
"BEN AİLEMİ İDARE EDEMEDİM"
 
Sanıklardan Mesut Ö. ise savunmasında, 4 çocuğunun olduğunu kendi ailesini idare edemediğini öne sürürek, ”Ben kendi ailemi idare edemedim, nasıl örgüt yöneteyim. Fatih N.’ye telefonda ağabey diye hitap ettim diye örgüt yöneticisi oldum” dedi.
 
CEZA YAĞDIRDI
 
Diğer sanıklarda suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, şebekenin lideri olduğu öne sürülen Fatih N. ve yardımcısı Mehmet D,’ye, ’Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma, suç örgütüne yarar sağlamak amacıyla gece vakti yağma, fuhuşa aracılık, hırsızlık, küçük yaşta çocuğu fuhuşa sürüklemek’ suçlarından 272’şer yıl hapis cezası verdi. 
 
Heyet, fuhuş yapan kadınlar Fadime Ö. ve Fatmanur K.’ye ise kendileriyle ilişkiye girmek için gelen 14 kişiyi ’Bıçakla gece vakti yağmalama, küçük yaşta çocuğu fuhuşa sürükleme’ suçlarından 145’er yıl, Mesut Ö.’ye de ’Suç örgütüne yarar sağlamak amacıyla gece vakti yağma, silahlı suç örgütüne üye olma ve hırsızlık’ suçlarından 25 yıl hapis cezası verdi.
Tam Ajans Haber

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV