banner68

banner101

banner108
25 Nisan 2024 Perşembe

Miting havasında açılış

Doğa için köylüye destek verin !

Bozyazı’da Gözce Köyü’ne yapılmak istenen Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin doğaya zarar vereceği iddia edilirken, Mersin Barosu köylünün yanında durarak, hukuki destek sözü verdi.

14 Temmuz 2015 Salı 19:24
Doğa için köylüye destek verin !

Akdeniz Katı Atık Yönetim Birliği tarafından Mersin’in Bozyazı İlçesi Tekeli Gözce Köyü dere boyu bölgesinde yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisleri’ne, Mersin Barosu’ndan tepki geldi.

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, konuyla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında, söz konusu tesisin altyapısı olmayan Gözce Köyü içme ve sulama suyunun kirlenmesine ve tarımın zarar görmesine neden olacağını söyledi. “Ayrıca tesis bölge halkının ürettiği ürünlere özellikle salatalık ve sebzeye vereceği zararlar telafisi imkansız zararlara neden olacaktır” diyen Antmen, altyapısı olmayan bu yörede, sızıntı sularının içme suyuna karışacağını ve insan sağlığına zarar vereceğini bildirdi.

KÖYLÜYE BARO’YA DESTEĞİ

Bozyazı'da 200 dönüm alana yapılacak Düzenli Çöp Depolama Alanı’nın, bu bölgedeki korunması gereken doğal orman alanlarını da yok edeceğini ve bölge ekolojik sistemini bozacağını savunan Başkan Antmen, “Düzenli çöp depolama alanı iç turizmimizi etkileyecek, bölge ekonomisine zarar verecektir. Katı Atık Bertaraf Tesisi (çöplükte) oluşacak koku hakim rüzgarların etkisiyle çevreye yayılarak, çevre sağlığının bozulmasına neden olacaktır. Bu güzel bölgede yapılacak Katı Atık Bertaraf Tesisi böyle kurulması insanların sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının elinden alınmasıdır. Anayasal bir hak olan bu hakların elinden alınan Bozyazı ve Gözce halklarının yanında olacağız ve gerekli davaları Çevre Komisyonumuzda değerlendirerek gerekli girişimlerde de bulunacağız” dedi. 

Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: BozyazıGözceAtık Su

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV