banner68

banner101

16 Mayıs 2024 Perşembe

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

8 madencinin cenazesi 22 gün sonra toprağa verildi

Ermenek’teki faciadan 22 gün sonra cenazeleri madenden çıkartılan 8 işçi için kimlik tespiti sonrası cenaze töreni düzenlendi. “Oğlum yüzme bilmiyor” diyen 75 yaşındaki Ayşe Nine “Günlerce yolunu gözledim” diye ağıt yaktı.

20 Kasım 2014 Perşembe 18:32
8 madencinin cenazesi 22 gün sonra toprağa verildi
 Ka­ra­man'ın Er­me­nek il­çe­sin­de Has Şe­ker­ler Ma­den Oca­ğı­’n­da 28 Eki­m’­de ya­şa­nan su bas­kı­nı so­nu­cu mah­sur ka­lan ve 22 gün son­ra can­sız ola­rak çı­kar­tı­lan 8 iş­çi için ce­na­ze tö­re­ni dü­zen­len­di.
    
Ce­na­ze­ler­den alı­nan nu­mu­ne­lerle An­ka­ra­’da ya­pı­lan DNA test­le­ri­nin ar­dın­dan ce­na­ze­le­rin Bah­ri Üzer (43), Hüs­nü Ço­lak (34), Os­man Çok­söy­ler (29), Hü­se­yin Ço­lak (42), İs­ma­il Gür­ses (25), Uğur İl­han (25), Meh­met To­kat (37), Tez­can Gök­çe'ye (39) ait ol­du­ğu an­la­şıl­dı.
İş­çi­le­rin ya­kın­la­rı acı ha­be­ri alır al­maz araç­la­rı­na as­tık­la­rı Türk bay­rak­la­rı ile has­ta­ne­ye gel­di.

Ya­kı­nı­nın öl­dü­ğü­nü öğ­re­nen­ler göz­yaş­la­rı­na ha­kim ola­ma­dı. Si­nir kri­zi ge­çi­ren­le­re sağ­lık gö­rev­li­le­ri mü­da­ha­le et­ti. 18 iş­çi­nin ai­le­le­ri­nin ta­ma­mı ‘Bun­lar bi­zim ev­lat­la­rı­mı­z’ di­ye­rek ce­na­ze­ye ka­tıl­dı.

Ma­den oca­ğın­dan çı­ka­rı­lan 8 iş­çi­nin ce­na­ze na­ma­zı Er­me­nek Ah­met Ke­le­şoğ­lu Ca­mi­i’n­de öğ­le na­ma­zı­na mü­te­akip top­lu şe­kil­de kı­lın­dı.

YÜREK DAYANMIYOR

İş­çi­le­rin Türk bay­ra­ğı­na sa­rı­lan ta­but­la­rı yan ya­na sı­ra­lan­dı. Ce­na­ze na­ma­zı­nı Di­ya­net İş­le­ri Baş­ka­nı Ah­met Gör­mez tek tek kıl­dır­dı. Gör­mez'e bir ma­den­ci ya­kı­nı “Şe­hit­le­ri­mi­ze bak ho­cam yü­rek da­yan­mı­yor. Bun­lar şe­hit­le­ri­miz.

İŞVEREN UTANSIN

O iş­ve­ren­ler utan­sı­n” di­ye ba­ğır­dı. Bir iş­çi ya­kı­nı da ce­na­ze­ye ka­tı­lan Ulaş­tır­ma, De­niz­ci­lik ve Ha­ber­leş­me Ba­ka­nı Lüt­fi El­van'a, “Bu­nun he­sa­bı so­rul­sun. So­rum­lu­lar bu­nun he­sa­bı­nı ver­si­n” de­di.

8 MADENCİ HÂLÂ MADENDE

İş­çi­le­rden Bah­ri Üzer, Hüs­nü Ço­lak ve Os­man Çok­söy­ler Aşa­ğı­çağ­lar kö­yün­de, Hü­se­yin Ço­lak Gü­ney­yurt bel­de­sin­de, İs­ma­il Gür­ses Gök­çe­kent kö­yün­de, Uğur İl­han Gör­me­li kö­yün­de, Meh­met To­kat ve Tez­can Gök­çe ise Ka­zan­cı ka­sa­ba­sın­da top­ra­ğa ve­ril­di.
Facianın 10. gü­nün­de iş­çi­ler­den Ke­rim Haz­ne­dar ve İsa Göz­ba­şı­’nın ce­na­ze­le­ri­ne ula­şıl­mış­, 2 ma­den­ci defnedilmişti. Ha­len çı­kar­tıl­ma­yı bek­le­yen 8 ma­den­ci var.

Anahtar Kelimeler: Ermenek Madencileri

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV