banner68

banner101

20 Mayıs 2024 Pazartesi

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

Özat ”Kaliteli takımız”

Cumartesi günü Galatasaray ile zorlu bir karşılaşmaya hazırlanan Kırmızı Lacivertli ekibin teknik patronu Ümit Özat yaptığı açıklamada tecrübeli ve kaliteli bir kadroya sahip olduklarını söyledi. Dün akşam antrenman öncesi genel bir değerlendirme yapan teknik direktör Ümit Özat, Mersin İdman Yurdu’nun kaliteli bir takım olduğunu söyledi.

09 Şubat 2016 Salı 14:34
Özat ”Kaliteli takımız”
 Cumartesi günü saat 19.00 da Galatasaray’ı konuk edecek olan Mersin İdmanyurdu’nda bu karşılaşmanın heyecanı başladı. Macit Özcan Spor kompleksinde bu karşılaşmaya hazırlanan Kırmızı Lacivertli ekibin teknik direktörü Ümit Özat bu karşılaşmadan önce önemli konuları gündeme taşıdı.

Özat”Geçen sene 47-50 puanı yakalayan bir takımın bu sene 10 puanlarda kalmasının kabul edilebilir bir durum değil. Oyuncunun şunu bilmesi lazım; dördüncü, beşinci antrenör gidiyor, hiçbir antrenörün elinde sihirle değnek yok. Evet, her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır ama kaliteli oyuncu sahaya çıktıktan sonra her şeyi unutur. Biz bir hafta onlar için çalışıyoruz, onlar da bir gün bizim için çalışmak zorunda. Bunu biliyorlar, bilmeliler de zaten. İyi bir kadrosu var Mersin İdmanyurdu’nun. Biz de onu değerlendirmek için buradayız. Takımımız puan sıralamasında dip yapmış durumda, dibin dibi olmayacağını düşünüyoruz. Bir bütünlük içinde, beraber hareket ediyoruz, çalışıyoruz. Antrenmanlarımız da yoğunlaşmış durumda. Hem tempo açısından hem de adet açısından” dedi.

MAÇ TRAFİĞİMİZ YOĞUN

Önlerinde iç sahada Galatasaray, ardından Beşiktaş ve Osmanlıspor maçları olduğunu hatırlatan Özat, ” Kayserispor maçıyla birlikte bu 4 maçtan 6 puan bekliyordum açıkçası. Bunun 3’ü geldi. Bu önümüzdeki 3 maçtan 3 beraberlik de işimize gelir, 4 puan da işimize gelir, 5 puan da olur, 9 olsa bal-börek olur. Ama şöyle baktığınızda bir Kayseri deplasmanı, Beşiktaş deplasmanı, Osmanlıspor deplasmanı arada Galatasaray maçı var. Bu takım normal şartlarda 4 maçta sıfır da alsa kimsenin bir şey demeye hakkı yoktu. 4 maçta 4 beraberlik de alsa iyi bir başarıydı, 4 maçta 6’da alsa başarıydı. Ama biz, ‘3’ü geldi daha fazla neden almayalımın’ mücadelesini vereceğiz. Galatasaray iyi bir takım ama biz de onların zaaflarını biliyoruz ve onları da değerlendirebilecek oyuncularımız var. İnşallah bu çıkışın devamı gelir diye düşünüyorum. Eğer öncelikle Galatasaray maçı olmak üzere ertelenen Beşiktaş ve Osmanlı maçlarından 3 puan alırsak önümüzün açık olacağını düşünüyorum. Çünkü rakiplerimiz bize gelecek. Oyuncularımıza güveniyorum ”dedi.

EN BÜYÜK DESTEĞİMİZ TARAFTARLARIMIZ

Taraftarlara da Galatasaray maçı öncesi çağrıda bulunan teknik patron Ümit Özat ,”Taraftarlardan isteğimiz, tribünleri doldurup takımlarına destek olsunlar” diye konuştu. Futbolun sahada oynandığını, hiçbir maçın oynanmadan kazanılmadığını ifade eden Özat, Mersin İdmanyurdu’nun da iyi bir takım olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti; “Geçen sene bu oyuncular 50 puan aldı. Bu oyuncular gerçek kimliklerini sergilerlerse, elinden geleni değil bir fazlasını gösterirlerse, bizim için sahadaki rakibin Galatasaray olması ile Kayseri spor olması ya da başka bir takım olmasının bir önemi yok. Çünkü biz potansiyelimizi biliyoruz. Bun iki maçta 4 puan almanın vermiş olduğu rahatlıkla söylemiyorum, oyuncularıma olan inancımla söylüyorum. Bol pozisyonlu bir mücadele olacağını düşünüyorum. Onlar da hücumu seven bir takım, biz de hücum yapmayı seven bir takımız. Rakibimizi bekliyoruz”.

 

Haldun OKDEMİR

Anahtar Kelimeler: ümit özat.galatasaray.miy

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV