banner68

banner101

banner108
16 Nisan 2024 Salı

Miting havasında açılış

KARTALIN ÖNÜNÜ KESTİLER

İstanbul'da ilk maçta futbol dersi verdiğimiz ''topçulara'' karşı Londra'da da elimizden geleni yaptık. Ancak olmadık yerde ilk yarının uzatma dakikalarında Alexis Sanchez'in ayağından yediğimiz gol sonumuzu hazırladı ve Arsenal sahadan 1-0 galip ayrıldı.

28 Ağustos 2014 Perşembe 12:20
KARTALIN ÖNÜNÜ KESTİLER
 İstanbul'da ilk maçta futbol dersi verdiğimiz ''topçulara'' karşı Londra'da da elimizden geleni yaptık. Ancak olmadık yerde ilk yarının uzatma dakikalarında Alexis Sanchez'in ayağından yediğimiz gol sonumuzu hazırladı ve Arsenal sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Karşılaşmada şut konusunda Beşiktaş'ın sıkıntı yaşadığı gözükürken, Portekizli hakem Pedro Proença'nın önce 35. dakikada ceza sahası içinde Mustafa Pektemek'e sarı kartı bulunan Mathieu Debuchy'in net faulünü ve sonra Motta'ya 41. dakikada Jack Wilshere'in arkadan müdahalesini görmesine rağmen es geçmesi geceye damgasını vurdu.

Beşiktaş son dakikalarda rakibine baskı kurarken, Arsenal'den Debuchy 75. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu dakikadan sonra yedek kulübesinde yerinde duramayan Arsene Wenger'in yaşadığı stres siyah-beyazlı ekibin doğru yolda olduğunu gözler önüne serdi.

Hakemin gözü önünde olan pozisyonları penaltı olarak değerlendirememesi daha önce de tartışma konusu olan ''UEFA büyük takımları kolluyor'' iddiasını akıllara getirdi.

Stat: Emirates

Hakemler: Pedro Proença, Bertino Miranda, Paulo Soares (Portekiz)

Arsenal: Szczesny, Debuchy, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Flamini, Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Wilshere, Mesut Özil (Dk. 76 Chambers), Sanchez

Beşiktaş: Tolga, İsmail, Franco, Ersan, Motta, Hutchinson, Oğuzhan, Veli (Dk. 77 Necip), Mustafa (Dk. 87 Cenk Tosun), Olcay (Dk. 62 Gökhan Töre), Demba Ba

Gol: Dk. 45 Sanchez (Arsenal)

Sarı kartlar: Dk. 14 Debuchy, Dk. 76 Chambers. Dk. 86 Szczesny (Arsenal), Dk. 23 Veli, Dk. 32 Oğuzhan, Dk. 59 Franco, Dk. 79 Hutchinson, Dk. 85 Necip, Dk. 90 Gökhan (Beşiktaş)

Kırmızı kart: Dk. 74 Debuchy (Arsenal)

MAÇTAN DAKİKALAR

19. dakikada orta sahadan İsmail'in attığı uzun topa Demba Ba hareketlendi ancak kaleci Szczesny zamanında çıkarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

35. dakikada Monreal, Beşiktaş ceza alanının sol çaprazından kaleyi yokladı, topzkale direğinin üstünden auta çıktı.

38. dakikada Wilshere ile ceza alanında girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kalan Motta, penaltı bekledi ancak Portekizli hakem oyunu devam ettirdi.

43. dakikada hızlı gelişen Arsenal atağında Wilshere'in pasıyla ceza alanında hareketlenen Sanchez, topu kontrol edemeyince evsahibi ekip önemli bir fırsattan yararlanamadı.

45. dakikada Wilshere ile Mesut'un verkaçında top ceza alanındaki Sanchez'in önünde kaldı. Bu futbolcunun yerden vuruşunda top ağlara gitti: 1-0.

Karşılaşmanın ilk yarısı Arsenal'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

50. dakikada gelişen Arsenal atağında, sol taraftan ceza alanına giren Cazorla'nın çıkardığı topa Sanchez dokunamadı.

57. dakikada ceza alanı önünden kazanılan serbest atışı Oğuzhan kullandı. Bu futbolcunun vuruşunda top kale direğinin üstünden auta çıktı.

60. dakikada Arsenal'in Cazorla ile sol taraftan kullandığı serbest atışta, arka direkte müsait durumdaki Debuchy'nin kafa vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

64. dakikada Londra ekibinin uzaklaştıramadığı top, ceza alanında Demba Ba'nın önünde kaldı. Senagalli futbolcunun vuruşunda, top kale dereğinin yanından auta gitti.

75. dakikada sağ taraftan ceza alanına ortalanan topa Oxlade-Chamberlain ayak koydu. Karşı karşıya pozisyonda kaleci Tolga, topu çelerek mutlak golü engelledi.

89. dakikada Oğuzhan'ın sağ taraftan ceza alanına ortaladığı topa arka direkte yükselen Demba Ba dokunamadı ve Beşiktaş önemli bir fırsatı kaçırdı.

Karşılaşma Arsenal'in 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Kaynak: Fotospor

 

Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV