banner68

banner101

20 Mayıs 2024 Pazartesi

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

Kartal zirveyi geri aldı!

Beşiktaş, bir gün önce Fenerbahçe'nin kazanmasıyla birlikte bıraktığı liderlik koltuğunu geri aldı.. Sivasspor'u konuk eden Kartal, yüksek tempolu, bol pozisyonlu maçı 2-0'lık skorla kazandı..

22 Kasım 2015 Pazar 22:09
Kartal zirveyi geri aldı!
 Beşiktaş: 2 - Medicana Sivasspor: 0
Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Hüseyin Göçek, Ekrem Kan, Orkun Aktaş

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Sosa (Dk. 62 Necip Uysal), Olcay Şahan (Dk. 70 Kerim Frei), Gomez (Dk. 82 Cenk Tosun)

Medicana Sivasspor: Setkus, Ziya Erdal, İbrahim Öztürk, Yiğit İncedemir, Cicinho, Adem Koçak (Dk. 79 İbrahim Akın), Chahechouhe, Taouil (Dk. 60 Beykan Şimşek), Hakan Özmert (Dk. 74 Yekta Kurtuluş), Burhan Eşer, Eneramo

Goller: Dk. 44 Gomez (Penaltıdan), Dk. 90+2 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 42 Adem Koçak, Cicinho (Devre arasında), Yiğit İncedemir (Maçtan sonra)  (Medicana Sivasspor), Dk. 45+1 Ersan Adem Gülüm, Dk. 84 Necip Uysal, Dk. 90+1 Beck (Beşiktaş)


Notlar.. Notlar.. Notlar..

Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Bursaspor maçının 11'inde tek değişiklik yaptı.

Güneş, siyah-beyazlı ekibin ligde son oynadığı ve deplasmanda 1-0 kazandığı Bursaspor karşılaşmasında ilk 11'de görev yapan, ancak Medicana Sivasspor maçının kadrosunda yer almayan Gökhan Töre'nin yerine Olcay Şahan'a forma verdi.

Kalede Tolga Zengin'i görevlendiren tecrübeli teknik adam, defansı Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm ve İsmail Köybaşı 4'lüsünden oluşturdu. Defansın önünde Atiba Hutchinson'ı oynatan Güneş, orta alanın sağında Ricardo Quaresma'yı, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa'yı, sol kanatta ise Olcay Şahan'ı sahaya sürdü. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez yer aldı.

Siyah-beyazlılarda, Günay Güvenç, Necip Uysal, Serdar Kurtuluş, Dusko Tosic, Cenk Tosun, Kerim Frei ve Mustafa Pektemek ise yedek soyundu.


Gökhan Töre maç kadrosunda yer almadı
Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre, Medicana Sivasspor maçının 18 kişilik kadrosuna alınmadı.

Hafta içi gribal enfeksiyon nedeniyle üç gün takımla çalışamayan 23 yaşındaki futbolcu, son üç idmanda yer almasına karşın teknik direktör Şenol Güneş tarafından 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi.  

Gökhan Töre, ligin geride kalan bölümünde 10 maçta forma giymiş, bir gol kaydetmişti.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki 3. maç
Beşiktaş, bu sezon Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ev sahibi olarak üçüncü maçına çıktı. 

Yeni stadı Vodafone Arena'nın yapımı nedeniyle 2013-2014 sezonundan bu yana iç saha maçlarını farklı yerlerde oynamak zorunda kalan siyah-beyazlı takım, sahasındaki son maçı da bu statta Kasımpaşa'ya karşı oynamış ve rakibiyle 3-3 berabere kalmıştı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda geçen sezondan bu yana toplam 5 iç saha maçına çıkan Beşiktaş, söz konusu mücadelelerde 3 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.

Tribünlerin büyük bölümü doldu
Beşiktaş-Medicana Sivasspor maçında Başakşehir Fatih Terim Stadı tribünlerinin büyük bölümü doldu. 

Başakşehir'deki statta oynadığı son Kasımpaşa karşılaşmasında dolu tribünler önünde mücadele eden ve milli maçlar sebebiyle lige de ara verilmesi nedeniyle 24 gün sonra İstanbul'da sahaya çıkan siyah-beyazlı ekibi, taraftarı Medicana Sivasspor karşısında da yalnız bırakmadı.

Kale arkalarındaki boşluklar dışında tribünlerin büyük bölümünü dolduran taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına büyük destek verdi.

Bu arada karşılaşmayı az sayıda Medicana Sivasspor taraftarı da izledi.

İki kulüp başkanı yan yana izledi
Beşiktaş ile Medicana Sivasspor arasındaki mücadeleyi iki kulüp başkanı yan yana izledi.

Karşılaşma öncesi protokol tribünündeki yerlerini alan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, maçı birlikte takip etti.

Beşiktaş çok hızlı başladı
Beşiktaş maça hızlı bir başlangıç yaptı. Oyunu rakip yarı alana yıkan ve üst üste pozisyonlar yakalayan siyah beyazlılar, bu fırsatlardan yararlanamadı. İlk 15 dakikanın ardından oyuna ortak olmaya başlayan Medicana Sivasspor, pozisyonlar da üretmeye başladı. İlk yarının ortalarından itibaren düşen tempo ile devre arasına girildi.

Gomez’den 9. gol
Beşiktaş’ın Alman golcüsü Mario Gomez, penaltıdan attığı golle takımını öne geçirirken, bu sezon ligde 9. kez fileleri havalandırmış oldu. Bir maç sonra yeniden gol atan yıldız oyuncunun 1 tane de Avrupa Ligi’nde golü bulunuyor.

Cicinho’ya devre arası sarı kart
Medicana Sivassporlu Cicinho, devre arasında 4. Hakeme yaptığı itiraz sonrası sarı kart gördü.

İkinci yarı da hızlı başladı
Karşılaşmanın ikinci yarısı da yüksek tempoda başladı. Özellikle Beşiktaş net pozisyonlar yakaladı ama bunları değerlendiremedi.

Penaltı beklentisi gerginliği!
İki takımın teknik heyeti arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.
Medicana Sivasspor'dan Aatif Chahechouhe'nun 50. dakikada rakip ceza alanında yerde kaldığı pozisyon sonrasında maçın hakeminin verdiği karara sinirlenen teknik direktör Okan Buruk, kendisi için belirlenen alanın dışına çıkarak Beşiktaş teknik heyetinin bulunduğu bölüme kadar geldi.

Okan Buruk'un ardından yardımcısı Stjepan Tomas da bu alana gelirken, özellikle Hırvat antrenörün hem dördüncü hakeme hem de Beşiktaş teknik heyetine karşı kullandığı ifadeler, siyah-beyazlı ekibin çalıştırıcısı Şenol Güneş'i çok sinirlendirdi.

Teknik heyetler arasında yaşanan gerilim, araya giren dördüncü hakem ve Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri tarafından büyümeden önlendi.

Necip cezalı duruma düştü
Beşiktaş’ta 62. dakikada Sosa’nın yerine oyuna giren Necip Uysal, 84’te itirazdan sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Necip, Akhisar Belediyespor maçında forma giyemeyecek.
 

:: Maçtan dakikalar ::
4. dakikada sağdan Quaresma’nın yaptığı ortayı arka taraftaki Sosa indirdi. Olcay’ın topun gelişine yaptığı vuruş etkili olmadı.

6. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Geri pas sonrası kaleci Setkus topla fazla oynadı. Sosa’nın baskısı sonrası seken topu göğsüyle önüne alan Gomez ceza sahasına girdi. Vuruşunu yapacağı sırada dengesini kaybedince pozisyonu değerlendiremedi.

9. dakikada Beşiktaş gole bir kez daha yaklaştı. Oğuzhan ile yaptığı paslaşmanın ardından ceza sahasında hafif sol çaprazda topla buluşan Olcay’ın vuruşu az farkla auta çıktı.

11. dakikada Beşiktaş bu kez Sosa ile gole yaklaştı. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren ve kaleciyle karşı karşıya kalan Arjantinli oyuncunun vuruşu yandan auta çıktı.

19. dakikada Sivasspor atağında Mehdi Taouil’in topuk pasıyla ceza sahası sol köşesinde buluşan Chahechouhe’nun vuruşu Tolga’da kaldı.

21. dakikada Sivasspor bir kez daha gole yaklaştı. Ceza sahası sol çaprazına gönderilen pasla buluşan Chahechouhe’nun vuruşunu Tolga yatarak kontrol etti..

28. dakikada Sivasspor atağında Hakan Özmert ceza sahası dışından kaleyi yokladı, sağ çaprazdan yaptığı sert vuruş Tolga’da kaldı.

34. dakikada sağdan gelişen Beşiktaş atağında Quaresma ortayı yaptı. Arka direkte uygun durumda olan Olcay topu iyi kontrol edemeyince savunma tehlikeyi kornerle savuşturdu.

35. dakikada Sivasspor gole yaklaştı. Chahechouhe’nun pasıyla ceza sahasında buluşan Eneramo’nun vuruşu yandan auta çıktı.

42. dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Savunmadan seken topu ceza sahası sağ çaprazında kontrol eden Atiba yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi.

44. dakikada penaltıyı kullanan Gomez, kaleciyi terse yatırarak topu sol köşeden ağlara yolladı.

50. dakikada Sivasspor gole yaklaştı. Eneramo’nun kafa pasıyla savunmanın arkasına sarkan Chahechouhe ceza sahasına girdi. Vuruşa hazırlanırken, Rhodolfo pozisyonunu bozdu. Sivasspor yedek kulübesi bu pozisyonda penaltı itirazında bulundu.

54. dakikada Beşiktaş ikinci gole yaklaştı. Quaresma’nın pasıyla ceza sahasında buluşan Gomez’in vuruşunda Setkus gole izin vermedi.

56. dakikada Beşiktaş gole bir kez daha yaklaştı. Gomez’in ceza sahası sağ çaprazına gönderdiği pasta Olcay uzak direğe topu çıkardı. Oğuzhan’ın vuruşu yan ağlarda kaldı.

57. dakikada Sivasspor etkili oldu. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Chahechouhe’nun vuruşunda Atiba yatarak topun kaleye gitmesine izin vermedi.

75. dakikada Beşiktaş ikinci gole yaklaştı. Quaresma’nın savunma arkasına gönderdiği pasta Gomez’in ceza sahasına girmeden yaptığı aşırtma vuruş yandan auta çıktı.

89. dakikada Oğuzhan ceza yayına pasını çıkardı. Cenk’in vuruşunda Setkus gole izin vermedi.

90+2. dakida Beşiktaş farkı ikiye çıkardı. Cenk'ten aldığı pasla ceza sahasına hareketlenen Oğuzhan, ceza sahası içine kat eden Cenk'e pasını verdi. Cenk'in geriye doğru çıkardığı topu yerden düzgün bir vuruşla kalecinin uzanamayacağı yere gönderen Oğuzhan farkı 2'ye çıkardı. 

Karşılaşma Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

 

Ligdeki yenilmezlik serisi 10 maça çıktı
Medicana Sivasspor karşısında sahadan 2-0 galip ayrılan Beşiktaş'ın ligdeki yenilmezlik serisi 10 maça çıktı.

Bu sezonki tek yenilgisini 2. haftada Atatürk Olimpiyat Stadı'nda konuk ettiği Trabzonspor karşısında 2-1'lik skorla alan siyah-beyazlı ekip, daha sonra yaptığı 10 lig karşılaşmasında 8 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti, 26 puan topladı.

Bu sezon ligde en uzun süre yenilmeyen takım konumunda bulunan siyah-beyazlılar, söz konusu mücadelelerde rakip fileleri 24 kez havalandırıp, kalesinde ise 8 gol gördü.

 

Bu sezonki tüm resmi maçlarında gol attı
Beşiktaş, bu sezon yaptığı tüm resmi maçlarda gol atma başarısı gösterdi.

Siyah-beyazlı ekip, şu ana kadar Süper Lig'de 12, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 4 karşılaşma oynarken, bu maçların tümünde rakip fileleri havalandırmayı başardı.

Medicana Sivasspor karşısında bulduğu gollerle ligdeki gol sayısını 30'a yükselten "Kara Kartallar", bu kulvarın en golcü takımı unvanını elinde bulunduruyor. 

 

Bu sezonki 3. penaltısı
Beşiktaş, Medicana Sivasspor karşısında bu sezon ligdeki 3. penaltısını kullandı.

Siyah-beyazlı ekip, ligin 3. haftasında oynanan ve 4-0 kazanılan Gaziantepspor maçında bu sezon ilk kez penaltı kullanırken, penaltıda topu filelerle buluşturan isim Cenk Tosun olmuştu.

Ligin 10. haftasında oynanan ve 3-3 berabere biten Kasımpaşa mücadelesinin uzatma dakikalarında bu sezonki ikinci penaltısını kazanan "Kara Kartallar"da, bu penaltıyı da Oğuzhan Özyakup gole çevirmişti.
Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV