banner68

banner101

20 Mayıs 2024 Pazartesi

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

Demirören rekora koşuyor

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, seçim öncesinde 235 delegenin kendisine destek verdiğini açıkladı

21 Haziran 2015 Pazar 21:17
Demirören rekora koşuyor


 “Kulüpler Birliği ile çok şeffaf çalışıyoruz. ‘Baskı var’ algısı oluşturmak yanlış. Baskı var dersek, o zaman bu işe siyaseti sokmak isteyen sizsiniz! Türk futbolu 2008 öncesine dönüp mahkemelerde iptal edilen genel kurullar görmek istemiyor. Mahkemeye gidiyorum sözlerini kesinlikle tasvip etmiyorum.”
 
TFF Başkanı Yıldırım Demirören yeni dönem öncesinde federasyonun geldiği noktayı anlattı... TFF’nin tarihinde ilk kez kâr eder hale geldiğinin altını çizen Demirören, kulüplerin kendisine verdiği desteğe teşekkür ederek şimdiden 235 ıslak imzaya ulaştıklarını ve bunun da artmasını beklediğini açıkladı. NTVSpor yayınına katılan Demirören şunları söyledi:
 
“HENÜZ aday adayıyım. 61 imza bulan, seçim sabahı aday olmaya hak kazanıyor. Benim şu an 235 tane ıslak imzam hazır. Bana daha seçim öncesinde bu desteği sağlayan herkese teşekkür ediyorum.
 
‘UYUM İSTENİYOR’
 
Kulüpler Birliği, federasyon ile çok şeffaf çalışıyoruz. Kulüpler Birliği sadece benim adımı konuşmadı. Diğer aday adaylarının da adı konuşuldu. 14’ü beni destekledi, 3’ü çekimser kaldı. Kulüpler Birliği kararlarını hep demokratik bir şekilde almıştır. ‘Baskı var’ algısı oluşturmak çok yanlış. PTT 1. Lig’deki 15 kulüp de Demirören’e destek veriyoruz dedi. Orası dönen bir çarka çomak sokmak istemiyor. Uyumlu, problemlere çözümle yaklaşan başkana destek oldular. Baskı çok yanlış bir kelime. Baskı var dersek, o zaman bu işe siyaseti sokmak isteyen sizsiniz. Türk futbolu 2008 öncesine geri dönmek istemiyor. Mahkemelerde iptal edilen genel kurullara dönmek istemiyor. Başkan adaylarının “mahkemeye gidiyorum” sözlerini tasvip etmiyorum.”
 
‘Gençlerin önü açılacak’
 
“GENÇ hakemlerin önü açılsın diye talimatnameyi değiştiriyoruz. Bir hakem 35 yaşından evvel başarılı bir noktaya gelemiyor. Kazakistan-Türkiye maçının hakemi 26 yaşında ve UEFA’nın 6. hakemi. Biz amatörden başarılı hakemlerimizin önünü açalım. Yusuf Namoğlu ile bunu konuştuk. Seçildikten sonra talimatnameyi değiştirip hakemlerin önünü açacağız.”
 
Sponsorluk için ya Turkcell, ya THY! Olmazsa Milangaz
 
“2. ve 3. liglere sponsor bulunacak. Bunu muhakkak yapacağız. Biz geldiğimizden bu yana 2. ve 3. liglere sponsorluk ismi adı altında senelik 10 milyon TL bir ek gelir bulduk. Sonra sponsorluk bitti ama biz TFF olarak devam ettik. Şimdi bu 10 milyon TL’lik geliri yüzde 50 artırıyoruz. 15 milyona çıkartıyoruz. Artı bir de sponsor bulacağız. Ya Turkcell, ya THY ya da hiçbiri olmazsa Milangaz. Artı 750’şer bin TL ayak bastı parası vereceğiz 2. ve 3. lig kulüplerine.”
 
‘Kulübü tehdit eden taraftar maça gelmesin’
 
“E-bilet daha da iyileşecek. İlk haftalarda ortalama 40 bin seyirci vardı şimdi 70 bi. Önümüzdeki sezon 80-90 binlere çıkacak. Kulüpler büyük emek veriyor. İstemediğimiz taraftar o tribüne gelmesin. Boş kalsın. Kulüplerle pazarlık yapıp bilet alanlar. Ceza zamanı tehdit edip bilet alanlar. Bunlar gelmesin.”
 
‘15 MİLYON LİRA KÂR!’
 
“DAHA önce Federasyon binasının 1.5 milyon lira ödemesi vardı. 10 bin gece burada kaldık. Daha önce otellerde kalınıyordu. Senelik 15 milyon liralık kârımız oldu. Antalya Belek’te de Riva’nın aynısını yapacağız. Özellikle alt lig, Anadolu takımlarımız kamplarını orada yapsınlar diye. Riva’nın aynısını karşı taraftaki araziye de yapıyoruz.”
 
‘Yüzde 8 fedakârlık!’
 
“FUTBOL AŞ futbolumuzda bir milattır. Biz federasyon olarak yüzde 8 fedakarlık yaptık. Bizim yayın gelirimiz bütçemizin 3’te 1’i. Yayın hakkının artışı ile benim gelirlerimin artışı ters orantılı. Bu açığı kendi içimde kapatacağım. 2. ve 3. ligdeki kulüplere de böyle bir oluşum kurmalarını ifade ettim.”
 
‘F.Bahçe’ye saldırı terör eylemidir’
 
“F.BAHÇE’YE saldırı terör işi olduğundan sonuca ulaşılamadı. Yetkililer çalışıyor. Kesin bir sonuca ulaşılmaması organize bir iş olduğunun kanıtı. Amaç büyük bir kaos yaratmaktı. Hakimlerimizden savcılarımızdan dikkat etmelerini rica ediyoruz. Beşiktaş-Kasımpaşa maçında Fernandes’e saldıran, ‘düğün davetiyesi’ vermeye gidiyordum deyip serbest kaldı.”
 
‘UEFA, lobi gücümüzü biliyor’
 
“FIFA seçiminde Blatter’in rakibini destekledik. Biz İsviçre’ye oy vermek için gittiğimizde UEFA bizden Prens Ali için lobi yapmamızı istedi. UEFA bizim gücümüzü biliyor. Latin Amerika, Asya ve Afrika ülkelerinde lobi desteği istediler.”
 
Demirören'den inciler
 
“2016’ya katılıp bir sonrakine katılamıyorsak ne anlamı var.”
“Her şeyi ilk günden istiyoruz. Futbolda sabır çok önemli.”
“Alt yapıya yatırım yapıp sürekli oyuncu topluluğunu değiştirmeyenler başarılı olur.”
“Olimpiyat Stadı’nı milli takım stadı yapmak istiyoruz. Uzun vadede olacak. Proje hazır.”
“Çalışan insan hata yapar. Ben Türk futboluna değer kattığımı biliyorum.”

ismail USTA

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV