banner68

banner101

banner108
25 Nisan 2024 Perşembe

Miting havasında açılış

Belkıs Avrupa Üçüncüsü

Avrupa Oyunları judo müsabakalarının üçüncü gününde +78 kiloda Belkıs Zehra Kaya bronz madalya kazandı. Kariyerinde üçüncü kez Avrupa üçüncüsü olan Belkıs, judoda Türkiye'ye ikinci madalyayı getirdi.

28 Haziran 2015 Pazar 00:01
Belkıs Avrupa Üçüncüsü

 
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de devam eden Avrupa Oyunları’nda judo müsabakalarının üçüncü gününde Türkiye’ye bir madalya daha geldi. +78 kiloda mindere çıkan Belkıs Zehra Kaya, bronz madalya kazandı ve kariyerinde üçüncü kez Avrupa üçüncüsü oldu. Judoda ilk müsabaka gününde Ebru Şahin ile gümüş madalya alan Türkiye böylece madalyaları ikiledi.
 
ÜÇÜNCÜ KEZ PODYUMDA
 
2012 ve 2013’te de Avrupa üçüncüsü olan Belkıs Zehra Kaya, Bakü’de bugün ilk turda bu yılın formda isimlerinden Boşnak Larisa Ceric’i ipponladı. İkinci maçında bu sezon adından sıkça söz ettiren ve gün sonunda bronz madalya almayı başaran Ukraynalı Svitlana Yaromka’yı eleyen Belkıs yarı finalde Emilie Andeol ile eşleşti.
 
Judonun ekol ülkesi Fransa’nın temsilcisi olan ve gün sonunda altın madalyaya ulaşan Andeol önünde başa baş bir mücadele ortaya koyan Belkıs, tartışmalı bir pozisyonda verilen yuko ile kaybetti. Böylece bronz madalya maçına adını yazdıran Belkıs, bir kez daha Avrupa üçüncüsü olma şansı elde etti.
 
Bronz madalya için Litvanyalı Santa Pakenyte ile karşılaşan Belkıs, rakibini son otuz saniyeye girilirken wazari düşürdü ve ardından tutuşa geçti. Rakibini kımıldatmayan ve bu arada madalya kutlamasına başlayan Belkıs, gongun çalmasıyla sevinçten havalara uçtu.
 
ZORLU SAKATLIĞI ATLATTI
 
Bu yıl Bakü öncesi uluslararası maçlarda biri altın iki madalya kazanan Belkıs, 2012 ve 2013’ten bir kez Avrupa şampiyonasında podyuma çıkmanın gururunu yaşadı. Sakatlık nedeniyle judoya yaklaşık bir buçuk yıl ara verdikten sonra bu yıl mart ayında mindere dönebilen Belkıs, üç ay gibi kısa bir sürede form tutup, Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü olmayı başardı.
 
 Judoda bu yıl Avrupa Şampiyonası’nın yerine sayılan Avrupa Oyunları judo müsabakalarına üst düzey bütün Avrupalı sporcular katılıyor. Müsabakalar, 2016 Yaz Olimpiyatı’na katılım yolunda dünya sıralamasına da önemli puanlar veriyor.

ismail USTA

Anahtar Kelimeler: Belkıs Zehra Kaya

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV