banner68

banner101

28 Mart 2024 Perşembe

Miting havasında açılış

Alyssa Thomas Yakın Doğu Üniversitesi’nde…

2015-2015 sezonunda Türkiye Kadınlar 1. Liginde mücadele edecek Yakın Doğu Üniversitesi yeni sezonda güçlü bir kadro kurmak için transfer çalışmalarına devam ediyor.

01 Haziran 2015 Pazartesi 13:05
Alyssa Thomas Yakın Doğu Üniversitesi’nde…

 

2015-2015 sezonunda Türkiye Kadınlar 1. Liginde mücadele edecek Yakın Doğu Üniversitesi yeni sezonda güçlü bir kadro kurmak için transfer çalışmalarına devam ediyor.  Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Transfer çalışmalarına emin adımlarla devam eden Yakın Doğu Üniversitesi WNBA Takımlarından Atlanta Dream’den transfer edilen ve skorer guard pozisyonunda oynayan Tiffany Hayes’in ardından Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımının ikinci transferi de WNBA’den oldu. WNBA takımlarından Connecticut Sun takımından Alyssa Thomas Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımına transfer oldu.

 6 Kez Triple-Double Yaptı…

 Koley kariyerini University of Maryland’da gerçekleştiren ve üniversitenin tüm zaman istatistiklerinde sayı, ribaund ve double-double rakamları lideri olan Alyssa Thomas ayrıca NCAA tarihinde 6 triple-double yapan üç oyuncudan biri olarak kadın basketbol tarihindeki yerini daha şimdiden aldı. Thomas kolej kariyerinin son sezonunda 2014 Yılı Atlantik Yakası Konferansı Yılın Sporcusu’nu ödülünü almış ve başarılı bir kolej kariyerinin ardından WNBA’e adım atmıştır. 2012-2013-2014 yıllarında 3 kez NCAA’de yılın oyuncusu seçilen Alyssa Thomas, 2014 yılında 4. Sıradan New York Liberty takımı tarafından draft edilerek, Tina Charles karşılığında Connecticut Sun takımına transfer edildi. 

Oyun Stili Le Bron Jmaes’e Benzetiliyor…

Asıl olarak small Forvet pozisyonunda oynayan Alysaa Thomas çok yönlü oyunuyla WNBA’de geçirdiği ilk sezonda otoriteler tarafından saygıyla karşılanmış, ilk yılını geçirdiği WNBA’de Çaylak En İyi Beşi’ne seçilme başarısı göstermiştir. WNBA’de geçirdiği ilk sezonda 10 sayı, 5.1 ortalamaları tutturan Thomas’ın oyun stili kadın basketbol otoriteleri tarafında basketbolun efsane ismi Lebron James’e benzetilmektedir. “Kadın Lebron James” lakabıyla da anılan Alysaa Thomas bu benzetmeyle ilgili 2014 yılındaki bir röpartajı’nda “Lebron James çok büyük bir oyuncu ve oyun stili olarak ona benzetilmek benim için gurur verici” demiştir.  3 ve 4 numaralı pozisyonlarda oynayabilen Alyssa Thomas geçtiğimiz yıl Güney Kore’nin Hanabank  Bucheon takımda forma giydi 19 sayı, 11,1 ribaunt ve 3,6 asist ortalamaları ile oynadı.

Doç. Dr. İrfan Günsel: Komple Bir Oyuncu Transfer Ettik…

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Yakın Doğu Üniversitesi olarak ikinci yabancı transferi olarak Alyssa Thomas’ı transfer etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek gelecek vaat eden oldukça yetenekli bir oyuncu transfer ettiklerini söyledi.  Doç. Dr. İrfan Günsel Alyssa Thomas’ın sahadaki 3 ve 4 pozisyonlarını da oynayabilme yeteneğine sahip bir oyuncu olduğunu ifade ederek,  mücadeleci yapısı ve güclü fiziğiyle birlikte, çok yüzdeli bir orta mesafe şutuna sahip olduğunu vurguladı.  Pota altındaki post-up oyunlarındaki yeteneği ile de dikkat çeken Alyssa Thomas’ın komple bir oyuncu olarak sezon içersinde YDÜ Kadın Basketbol Takımı’na büyük katkılar sağlayacak bir oyuncu olduğunu belirten Doç. Dr. İrfan Günsel, Alyssa Thomas’ın Yakın Doğu Üniversitesi’ne büyük katkı yapacağına inandığını dile getirdi. Yabancı ve yerli transferlerinin devam edeceğini hem hücumda hem de savunmada agresif oynayabilen bir takım yaratma adına çalışmalarını devam ettirdiklerini belirten Doç. Dr. İrfan Günsel, Avrupa Kupalarına katılabilecek bir takım yaratacaklarına ve Türkiye Kadınlar 1. Liginde başarılı olacaklarına olan inancını vurguladı.  

 

 


Haldun OKDEMİR

Anahtar Kelimeler: Alyssa Thomas Yakın Doğu

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV