banner68

banner101

banner108
23 Nisan 2024 Salı

Miting havasında açılış

Türker'den 5. parti açıklaması

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, "Türkiye'de beşinci bir partiye ihtiyaç var. DSP, birikimiyle, kadrosuyla ve deneyimiyle beşinci parti olmaya adaydır" dedi.

29 Ekim 2015 Perşembe 10:15
Türker'den 5. parti açıklaması

Seçim çalışmaları kapsamından Düzce İl Teşkilatını ziyaret eden  Türker, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin geçmişe nazaran çok farklı bir  seçim yaşadığını, erken seçimlerin bir değişime neden olabilecek atmosferde  gerçekleştiğini belirtti. 
 
 "Bu değişim sonucu ya Türkiye yörüngesine oturacak ya da önümüzdeki  yıl mayıs-haziran ayında bir seçim daha yapılacak" diyen Türker, "Yörüngeye  oturabilmesi hatta ikinci ihtimal olan gelecek sene yapılacak seçimde tekrar bir  toparlanmanın, örgütlenmenin yatay olarak sağlanabilmesi için parlamentoya  muhakkak beşinci partinin girmesi ya da gelecek için beşinci bir partinin filiz  vermesi gerekiyor" diye konuştu. 
 
Sayın Devlet Bahçeli aynı düşünceyi dile getirdi ama yorumcular bu  tartışmayı yörüngesinden çıkartmak için milletin AK Parti'nin bölünmesine  götürüldüğünü belirten Türker, "Oysa bu AK Parti'nin bölünmesi üzerine değil, oy  verirken, geçmişte AK Partiyi Türkiye'nin sorunlarını çözecek parti görüp, onun  kadrosu, taraftarı, üyesi olmayanların oylarının AK Parti'ye gitmemesiyle mümkün  olabilir" dedi. 
 
Türkiye'de iktidar değişikliğinin AK Parti'nin oylarının azalmasıyla  olabileceğini savunan Türker, "Türkiye'de beşinci bir partiye ihtiyaç var. DSP,  birikimiyle, kadrosuyla ve deneyimiyle beşinci parti olmaya adaydır" dedi. 
Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV