banner68

banner101

banner108
20 Nisan 2024 Cumartesi

Miting havasında açılış

Türk’e destek ziyaretleri

Akdeniz Belediyesi’ne yönelik operasyonda gözaltına alınarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Belediye Başkanı Fazıl Türk’e bazı sivil toplum örgütü temsilcilerinden destek geldi.

28 Aralık 2015 Pazartesi 13:52
Türk’e destek ziyaretleri
 Akdeniz Belediyesi’ne yönelik operasyonda gözaltına alınarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Belediye Başkanı Fazıl Türk’e bazı sivil toplum örgütü temsilcilerinden destek geldi.

Destek ziyaretleri kapsamında Tüm-Bel-Sen Mersin Şubesi, Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi, Mersin Muhtarlar Derneği ve Siirt Eruh Parisliler Derneği yönetimleri Başkan Türk’ü makamında ziyaret ettiler. Türk’e geçmiş olsun dileklerini ileten ziyaretçiler, uygulamanın haksız olduğunu ve suçlamaların inandırıcı olmadığını savundular.

Ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Fazıl Türk, son 20 gün içinde önce TEM, sonra da KOM şube tarafından gözaltına alınmalarının manidar olduğunu söyledi. Hukukun bir gün herkese lazım olacağını hatırlatan Türk, “Akdeniz Belediyesi’nde bizim bilgimiz dahilinde hiçbir zaman yanlış bir iş yapılması mümkün değildir. Bizlerin en hassas olduğu nokta budur. Bizi buradaki yargılamalar kaygılandırmıyor. Eğer gerçekten bir yolsuzluğa karışırsak, mensubu olduğumuz parti genel merkezinin buna karşı ağır yaptırımı var. Her şeyden öte, yolsuzluk yaptığımıza topluma dair teşhir edilmek, bizim için en ağır yargılamadır. Bunun dışında, belediyenin kaynaklarında tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır. Zaten kısıtlı imkanlarımızla bu halkın ve bu çocukların paralarını birilerine peşkeş çekmemiz ve bundan nemalanmamız asla söz konusu olamaz” dedi.

Tüm insanların kardeşçe yaşadığı, demokratik bir anayasa ve insan haklarının çağdaş ülkelerin seviyesine çıktığı bir ülke umudu ve talepleri olduğunun altını çizen Türk, “Aydınlık yarınları olan bir ülke istiyoruz. Tüm halkların kardeşçe, özgür ve medeni seviyedeki ülkelerin anayasalarına paralel biçimde yönetilmesini istiyoruz. Bugün bu gelişmiş ülkeler, bu demokratik ortamı yakalamışlarsa ve bu refah düzeyine ulaşmışlarsa, kuşkusuz geçmişte bunun bedelini ödemişlerdir” diye konuştu

Haldun OKDEMİR

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV