banner68

banner101

29 Mart 2024 Cuma

Miting havasında açılış

IŞİD, ABD'li gazetecinin başını kesti

Kuzey Irak'ta ABD ordusunun saldırılarına hedef olan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), yaklaşık iki sene önce Suriye'de kaçırılan Amerikalı gazeteci James Foley'nin (40) başının kesildiğini gösteren bir video yayınladı

20 Ağustos 2014 Çarşamba 09:04
IŞİD, ABD'li gazetecinin başını kesti
 Beyaz Saray, Amerikan istihbarat camiasının, Irak  Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü tarafından Amerikalı bir gazetecinin kafası  kesilerek öldürülmesini gösterdiği iddia edilen videonun gerçek olup olmadığını belirlemek için çalıştığını belirtti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, yaptığı  açıklamada, Amerikalı gazeteci James Foley'nin IŞİD tarafından öldürülmesini  gösterdiği iddia edilen videoyu gördüklerini kaydetti.

İstihbarat camiasının, videonun gerçek olup olmadığını mümkün olan en  hızlı biçimde belirlemek için çalıştığını belirten Hayden, eğer video gerçekse,  masum bir Amerikalı gazetecinin vahşice öldürülmesinden dehşete düşeceklerini  ifade etti.

James Foley, Suriye'de, merkezi Boston'da bulunan web sitesi  GlobalPost için çalışırken Kasım 2012'de kaybolmuştu. Serbest haberci olarak  çalışan Sotloff'tan da Ağustos 2013'ten beri haber alınamıyordu.

Amerikan medyasındaki haberlere göre, internet ortamında yayınlanan  videoda, James Foley'nin, Amerikan hükümetini "benim gerçek katillerim" olarak  tanımladığı bir açıklama okumasının ardından kafası kesilerek öldürülmesi  gösteriliyor.

Adının Steven Joel Sotloff olduğu belirtilen ve Foley gibi Suriye'deki  iç savaşı takip ederken kayıplara karışan diğer bir rehine gazeteci daha sonra  videoda görünüyor. Foley'yi öldüren ve sesi İngiliz aksanına benzeyen bir kişi,  Sotloff'u tanıtıyor ve "Obama, bu Amerikan vatandaşının hayatı senin bir sonraki  kararına bağlı" diyor. Videoda ayrıca, ABD Başkanı Barack Obama'nın 7 Ağustos'ta  orduya IŞİD'e karşı hava saldırıları düzenleme yetkisi verdiği açıklamasından bir  bölüm de yer alıyor.

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV