banner68

banner101

banner108
05 Mayıs 2024 Pazar

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

ADICAN“Emeğimiz varsa, sözümüzde olsun”

2015 Genel seçimlerine doğru siyasi partilerden aday adayları da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. CHP’de ilk adaylığını açıklayan iş kadını Saliha Adıcan, ntvsporhaber e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

19 Ocak 2015 Pazartesi 12:51
 ADICAN“Emeğimiz varsa, sözümüzde olsun”
 2015 Genel seçimlerine doğru siyasi partilerden aday adayları da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. 

CHP’de ilk adaylığını açıklayan iş kadını Saliha Adıcan, ntvsporhaber  e  çarpıcı açıklamalarda bulundu.


ntvsporhaber İle bir söyleyişi yapan Adıcan, “Emeğimiz varsa, sözümüzde olsun” dedi.

“Emeğimiz varsa, sözümüzde olsun”
Uzun yıllar CHP’de her kademede görev yapan Saliha Adıcan, Mersin CHP’de erkek hegemonyasını yıkmak istediğini söyledi.


ntvsporhaber: Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

SALİHA ADICAN: Ben 22 yıldır iş dünyasındayım. Halen devam etmekte olan dış ticaret şirketim var. Evli ve iki çocuk annesiyim.

ntvsporhaber: Boş zamanlarınızda neler yaparsınız?

SALİHA ADICAN: Boş zamanlarımda kitap okumayı, film izlemeyi, spor yapmayı, seyahat etmeyi severim.

ntvsporhaber: Neden CHP?

SALİHA ADICAN: Çünkü sosyal demokrasinin kalesi, özgürlüklerin ve demokrasinin teminatı CHP’dir. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve bizlere emanet ettiği CHP’nin yaşayabilmesi için bende bir birey olarak üzerime düşeni yapmalıyım diye düşündüm. Özellikle 1950’lerden sonra sağ iktidarların ülke yönetiminde söz sahibi olmasından dolayı her alanda geriye düştük. Başta özgürlüklerimiz kısıtlanırken, demokrasi anlayışında geriye doğru bir dönüş yaşamaya başladık. Eğitimde durumumuz içler acısı. Ülke ekonomisi batmış durumda. Yeniden çağdaş, ilerici ve demokrasilerin anlam kıldığı bir ülke için elimi taşın altına koymak için CHP diyorum ve aday adaylığımı bu yüzden açıkladım.

ntvsporhaber: Kaç yıldır CHP’de aktif siyaset yapıyorsunuz?

SALİHA ADICAN: Uzun zamandır CHP’de aktif bir şekilde siyaset yapıyorum. Kadın kolları yönetiminde yer aldım. Ayrıca CHP Mezitli İlçe Başkanlığında 15 .07.2013 tarihine kadar ilçe yönetim sekreterliği görevinde bulundum. Halen tüm etkinliklere gücümün yettiği kadar katılmaktayım.

ntvsporhaber: Milletvekilliğine adaylık sebebiniz?

SALİHA ADICAN: Milletvekilliğine adaylık sebebim araştırmacı bir ruha sahip olduğum için insanların sorunlarını ve isteklerini tespit edip, dinledikten sonra CHP’nin bana verdiği yetkiler çerçevesinde ve yetkililerimizle beraber sorunların çözümüne ulaşmak istiyorum.

ntvsporhaber: CHP’de aday adayları içerisinde ilk olarak siz açıkladınız. Neden?

SALİHA ADICAN: Mersin CHP’de artık erkek hegemonyasını yıkmak istiyorum. Mersin’de partide bir erkek egemenliği var. Genel Başkanımızın kadın kotasına önem vermesi, beni yarınlar adına daha da umutlandırdı. Eğer emeğimiz varsa, sözümüzde olsun diyorum ve aday adaylığımı açıklıyorum.

ntvsporhaber: Erkek hegemonyası sadece CHP’de mi var?

SALİHA ADICAN: Kesinlikle hayır. Diğer partilerde bu daha yoğun yaşanıyor. CHP’nin diğer partilerden farklılığı, sosyal demokrat oluşu, özgürlüklere daha çok yer vermesi, demokrasi anlayışının halktan yana olmasıdır. Böylesine bir anlayışa sahip CHP’de, kadının siyasette daha çok yer almasını düşünüyorum.

ntvsporhaber: Ülkemizde son yıllarda özellikle kadına ve çocuklara karşı bir şiddet var. Meclise girerseniz bununla ilgili bir projeniz var mı?

SALİHA ADICAN: Dünyada kadına ve çocuklara şiddet uygulayan ülkeler arasında, gelişmemiş ülkelerle aynı seviyedeyiz. Ataerkil ve feodal yapılanmaların olduğu bir ülkede önce bunun önüne geçmeliyiz. Kadına değil de, erkeğe eğitim vermeliyiz şiddet konusunda. Kadına şiddetle ilgili bir proje üzerinde çalışmalarım var ve ilerleyen zamanlarda bunu kamuoyu ile paylaşacağım.

ntvsporhaber: Son olarak ney söylemek istersiniz?

SALİHA ADICAN: Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bir alıntı yapmak istiyorum. Büyük hayaller kurduk, bu hayallere erişmek için büyük bir cesaret ve ona eşit büyüklükte bir fedakarlık gösterdik. Karanlığı gördük ve aydınlığa ulaşacak güce sahip olduğumuzu defalarca ispatladık. Bugün Türkiye’nin boğuştuğu sorunlar halkımızın başarısızlığından değil, yönetimin başarısızlığından kaynaklanıyor. Bu yüzden Türkiye kendi büyüklüğüne ve gücüne yakışır bir yönetimi hakediyor. Bende Genel Başkanımızın bu sözlerine katıldığım için aday adaylığımı koydum ve başaracağıma inanıyorum.

 

Haldun OKDEMİR

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV