banner68

banner101

banner108
19 Nisan 2024 Cuma

Miting havasında açılış

Mezitli halkı, geçmişe yolculuk etti

Mezitli Belediyesi, kurduğu açık hava sinema keyfinde, vatandaşlara nostalji bir gece yaşattı.

28 Haziran 2015 Pazar 17:04
Mezitli halkı, geçmişe yolculuk etti

Mezitli halk yaz mevsimini çeşitli etkinliklere bir hayli renkli geçiriyor. Mezitli halkını birçok yenilik ile tanıştıran ve her koşulda vatandaşlarla bir araya gelen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçede yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi. İlçe halkı ilk defa yaz ayı boyunca açık havada sinema izlemenin keyfini yaşadı. Vatandaşlar, Yeni Mahalle’de bulunan Su Parkı, eski adıyla Aqua Parkı içine kurulan dev ekranda Mezitli Belediyesi Yazlık Sinema’nda başlatılan gösterimin ilk gününde keyifli anlar yaşadı. Saat 21.00’da başlayan nostaljik yazlık sineması ile özdeşleşen ‘Kelebeğin Rüyası’ filmi yaklaşık 2 saat sürdü. Sinemaseverlerin geçmişe yolculuk etmek amacıyla gazoz, patlamış mısır ve eskimo (Frigo) satışı yapıldı. Tam bir nostalji havasında gerçekleştirilen açık hava sinemasında vatandaşlar ailesi, çocukları, eşi ve dostuyla beraber farklı ve keyifli bir akşam yaşadı. Belediyenin sağladığı nostaljik sandalyelerin yanı sıra rahat seyretmeleri sağlayacak armut koltuklarda izlenilen film, Su Parkı’nı çevreleyen evlerin balkonlarını da doldurdu.

AMACIMIZ BİRARAYA GELMEK

Eşi Sembol Tarhan ile birlikte filmi seyretmeye gelen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bu tarz etkinliklerin sevgiyi çoğalttığını belirtti. Mezitli halkının birbiriyle kaynaşarak, dayanışma ruhunun arttığını belirten Başkan Tarhan, “Belediyeciliğin en önemli kurallarından bir tanesi, vatandaşların sosyalleşmesini sağlamaktır. İstiyorum ki vatandaşlarımız her fırsatta bir araya gelsin. Birlik olup, büyük bir aile olalım. Toplum olarak bir arada olmak beni oldukça mutlu ediyor. Hayata geçirdiğimiz yazlık sineması ise sosyal belediyeciliğin ve bütünleşmenin önemli bir örneğidir. Bu anlayış ile ilerleyeceğiz ve halkımızın kültürel gelişimlerine katkıda bulunacağız” şeklinde konuştu.

EYLÜL AYINA KADAR DEVAM EDECEK

Vatandaşlar, Mezitli’de her koşulda boyunca birlik ve beraberlik içerisinde bir araya gelecek. Mezitli Belediyesi Yazlık Sinema adı altında başlatılan film gösterimleri, Eylül ayına kadar devam edecek. Birbirinden önemli yerli filmler, sinemaseverlerle buluşacak. Yaz akşamlarını hoşça vakit geçirecek olan vatandaşlar, açık hava sineması sayesinde bir nebzede olsa geçmişini hayal etme fırsatı bulacak. Vatandaşların geçmişe olan özlemini hissetmek adına gerçekleşen yazlık sinemaya giriş ücreti 5 TL, öğrenci ve Mezitli Kart sahiplerine 3 TL olacak.

MEZİTLİ SOKAKLARINDA NOSTALJİ RÜZGARI

Mezitli Belediyesi Yazlık Sineması kapsamında film anonsları geçmişte olduğu gibi at arabası üzerinde yapılıyor. Film tanıtımı için Mezitli’nin bütün mahallelerini gezen araba, ilçe halkı tarafından ilgiyle karşılanıyor. Balonla süslenmiş, film afişlerinin bulunduğu ve filmin tanıtımı için anons yapılan at arabasını gören vatandaşlar, geçmişe yolculuk ettiklerinden oldukça duygusal anlar yaşıyor. Gençlerin de ilgisini çeken at arabası, yaz ayı boyunca Mezitli sokaklarını gezecek. 

Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: MEZİTLİNeşet Tarhan

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV