banner68

banner101

banner108
04 Mayıs 2024 Cumartesi

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

“Bu Toprağın Renkleri” şimdi de Mersin’de buluştu

Sosyal sorumluluk projeleriyle sektörde dikkat çeken GÜBRETAŞ’ın, 60’ıncı yılında başlattığı “Bu Toprağın Renkleri Basın Fotoğraf Yarışması”na katılan eserlerden seçilen 38 fotoğrafın yer aldığı Sergi; İstanbul, Kocaeli ve Çanakkale’den sonra şimdi de Mersin’de fotoğraf severlerle buluşuyor.

03 Ekim 2013 Perşembe 21:52
		 “Bu Toprağın Renkleri”  şimdi de Mersin’de buluştu
 Sosyal sorumluluk projeleriyle sektörde dikkat çeken GÜBRETAŞ’ın, 60’ıncı yılında başlattığı “Bu Toprağın Renkleri Basın Fotoğraf Yarışması”na katılan eserlerden seçilen 38 fotoğrafın yer aldığı Sergi; İstanbul, Kocaeli ve Çanakkale’den sonra şimdi de Mersin’de fotoğraf severlerle buluşuyor.

 

Sektörünün öncü firması GÜBRETAŞ’ın düzenlediği “Bu Toprağın Renkleri Basın Fotoğraf Yarışması”na katılan eserlerin yer aldığı Fotoğraf Sergisi’nin dördüncü durağı Mersin oldu.

 

MEBİDER (Mersin Bürokrat ve İşadamları Derneği) tarafından organize edilen 1. Mersin Kültür Festivali etkinlikleri kapsamında Mersin Kültür Merkezi’nde açılan Sergi, 2–6 Ekim tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

 

Yarışmada ödül kazananların yanı sıra seçilen toplam 38 fotoğraftan oluşan Sergi’nin açılış töreni GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan, Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Birliği ve kooperatiflerin yetkilileri, Mersin Kültür Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Kemal Kaçmaz, MEBİDER Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ünver ve vatandaşların katılımıyla 2 Ekim’de gerçekleştirildi.

 

Serginin Açılış Töreni’nde konuşan GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, GÜBRETAŞ’ın sosyal sorumluluk çalışmalarına önem veren bir kurum olduğuna dikkat çekerek, “Şirketimiz, Bu Toprağın Renkleri Basın Fotoğraf Yarışması ile sanata desteğini sürdürüyor” dedi. Sergide yer alan fotoğrafların basın fotoğrafçılığının usta isimlerinden oluşan jüri tarafından seçildiğini kaydeden Balta, yarışmaya 45 ilden 260 eserin katıldığını söyledi. Balta, “Yarışmada, hasadın, ekimin ve üretimin güzelliği profesyonel fotoğrafçıların objektifiyle buluştu. İlk sergimizi Mayıs ayı sonunda İstanbul’da gerçekleştirdik. Anadolu’da farklı illere taşımayı hedeflediğimiz fotoğraf sergisi, 24 Temmuz – 12 Ağustos tarihleri arasında Kocaeli’nde ve 20–26 Ağustos tarihleri arasında da Çanakkale’de sergilendi” diye konuştu.

 

Osman Balta, Bu Toprağın Renkleri Sergisi’nin dördüncü durağının da bu kez Mersin olduğunu belirterek, “Türkiye'nin Akdeniz'den dünyaya açılan en önemli liman şehri; tarım, turizm, lojistik ve ticaret merkezi olan Mersin ilimizde düzenlenen kültür festivali vesilesiyle sergiyi buradaki fotoğraf severlerle buluşturmaktan dolayı GÜBRETAŞ olarak büyük bir mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

 

Haldun OKDEMİR

Anahtar Kelimeler: SERGİTOPRAKRENKLER

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV