banner68

banner101

11 Mayıs 2024 Cumartesi

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

Terör Örgütü PKK'dan Nusaybin'de KORKUNÇ saldırı

Türkiye güne Mardin Nusaybin'de meydana gelen korkunç saldırı ile uyandı. Mardin’in Nusaybin ilçesinde olay yerine giden polis ekiplerine terör örgütü PKK’lılar tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

22 Eylül 2015 Salı 15:23
Terör Örgütü PKK'dan Nusaybin'de KORKUNÇ saldırı
 
Saldırıda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmazken, çevredeki yerleşim alanlarında maddi hasarlar meydana geldi. Olay, saat 20.30 sıralarında Kışla Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre cadde üzerinde bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun köşesindeki mobese kamerasına PKK’lılar tarafından ateş açıldığını gören polis ekipleri, müdahale için olay yerine hareket etti. Daha önceden teröristlerin bomba yükleyip park ettiği bir otomobil, polislerin cadde üzerinde ilerlediği sırada PKK'lılarca uzaktan kumandayla infilak ettirildi.

Meydana gelen olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, patlamanın şiddetiyle çevredeki iş yerleri ve evlerde büyük çapta maddi hasarlar oluştu. Patlamanın ardından polis ekipleriyle PKK'lılar arasında çatışma yaşandı. Silah seslerinin yükseldiği bölgeye takviye ekipler sevk edildi.


 Mardin’in Nusaybin ilçesinde bu sabah PKK’lılar, uluslararası İpek Yolu'nu altına koydukları bombayla havaya uçurdu.

PKK’lılar sabah 06.30 sıralarında Nusaybin’e bağlı Yolbilen (Arbete) mahallesi mevkiinde uluslararası İpek Yolu'nun Cizre-Nusaybin istikametinde yolun altından geçen su tahliyesi menfezeye bomba yerleştirerek uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Olayda ölen ve yaralanan olmazken çift şeritli İpek Yolu'nda trafik tek şeritten yönlendirildi.

Bombanın büyük gürültüyle patlaması civar köylerde paniğe neden oldu. Jandarma ekiplerine haber verilmesi üzerine olay yerine gelen bomba imha ekipleri, bomba olması ihtimali üzerine yolu 2 saat trafiğe kapattı. Bomba arama işlemleri bittikten sonra yol tek şeritte akmaya devam etti. Olayla ilgili jandarma ekipleri inceleme başlattı. 

4 SIĞINAK TESPİT EDİLDİ

 Mardin’de güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda Nusaybin ilçesinde terör örgütüne ait 4 adet sığınak tespit edildi.

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, 19 Eylül 2015 günü Nusaybin ilçesi, kırsal alanında icra edilen operasyonlarda PKK/KCK terör örgütüne ait olduğu değerlendirilen dört adet sığınak ve çeşitli barınma alanları tespit edildiği belirtildi. Açıklamada konuyla ilgili şu bilgilere yer verildi: "Söz konusu alanlarda yapılan aramalarda bol miktarda erzak, yaşam malzemesi ve çeşitli örgütsel döküman ele geçirilmiştir. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak maksadıyla bölücü terör örgütü mensupları ile işbirlikçilerine yönelik operasyonlar aralıksız ve kararlılıkla devam edecektir.”
Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: PkkNusaybin

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV