banner68

banner101

28 Mart 2024 Perşembe

Miting havasında açılış

PKK Van ve Şırnak'ta saldırdı!

Van'ın Başkale İlçesi Bebleşin Jandarma Karakolu'na PKK'lılar tarafından uzun namlulu silah, roketatar ve patlayıcı yüklü otomobille saldırı düzenlendi. Saldırıda, ilk belirlemelere göre ölen ve yaralanan olmazken, patlayıcı yüklü araç, zırhlı araca çarparak infilak etti.

07 Ağustos 2015 Cuma 08:55
PKK Van ve Şırnak'ta saldırdı!

 
Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde PKK'lılar eş zamanlı olarak Hükümet Konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırı sırasında Hükümet Konağı'nda bulunan HDP'li vekil Ferhat Encü, binada mahsur kaldı.
 
Van-Başkale karayolu üzerindeki Bebleşin Jandarma Karakolu'na bir grup PKK'lı saat 21.15 sıralarında ilk önce uzun namlulu silahlar roketatarlarla saldırdı. Askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmanın devam ettiği sırada PKK'lılar patlayıcı yüklü otomobili karakolun önünde patlatmak istedi. Patlayıcı yüklü otomobil, karakolun önündeki zırhlı araca çarparak infilak etti. İlk belirlemelere göre ölen ve yaralanın olmadığı saldırıdan sonra, kaçan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.
 
Uludere’de hükümet konağı, emniyet ve jandarmaya saldırı: 1 yaralı
 
ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nde PKK'lılar eş zamanlı olarak Hükümet Konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda sivil bir vatandaş yaralanırken, güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle 10 dakika süren çatışma yaşandı. Hükümet Konağı'ndaki adliye binasında bulunan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, çatışma sırasında bir süre binada mahsur kaldı.
 
Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde PKK'lılar saat 23.00 sıralarında eş zamanlı olarak Hükümet Konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı binalarına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda mermi isabet eden sivil bir vatandaş hafif yaralandı. Güvenlik güçlerinin PKK'lılara anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Yaklaşık 10 dakika süren çatışmada yoğun ateş altında kalan PKK'lılar kaçtı. Güvenlik güçleri saldırıların ardından kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlattı. İlçede operasyonlar devam ederken, güvenlik önlemleri de en üst seviyeye çıkarıldı.
 
HDP MİLLETVEKİLİ MAHSUR KALDI
 
HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, PKK'lıların saldırısı sırasında 2 gün önce gözaltına alınan 7 kişinin adliyeye sevk edilmesi nedeniyle Hükümet Konağı binasındaki adliyede bulunuyordu. Saldırı nedeniyle binada mahsur kalan Encü, çatışmanın yaklaşık 10 dakika sürdüğünü söyledi. Encü, "Adliye binasının içinde yaralanan yok. Adliye binasının dışında yaralanan vatandaş hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı" dedi.
Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: PkkşırnakVanKarakol

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV