banner68

banner101

banner108
16 Nisan 2024 Salı

Miting havasında açılış

Muhtarlık kavgası: 8 ölü, 20'den fazla yaralı

Türkiye seçim günü kana bulandı. Çeşitli illerde meydana gelen kavgalarda şuana kadar 8 kişi hayatını kaybetti.

30 Mart 2014 Pazar 15:37
Muhtarlık kavgası: 8 ölü, 20'den fazla yaralı
 'nın Hilvan İlçesi'nin Yuvacık Köyü'nde, 2  adayı ile yakınlarının tartışması silahlı çatışmaya döndü. Ortalığın savaş alanına döndüğü çatışmada 6 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Olay, öğle saatlerinde Yuvacık Köyü'nde meydana geldi. Mevcut köy muhtarı ve adayı Ertem Çelik ile diğer aday Abit Tanık arasında seçmenleri yönlendirdikleri iddiasıyla tartışma çıktı. İddiaya göre, köy okulunun bahçesindeki tartışma muhtar adaylarının yakınlarının katılmasıyla kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Jandarmanın müdahalesiyle önlenen ve okul bahçesinden çıkarılan Çelik ve Tanık ailesinin fertleri bu kez köy meydanında kavga etti. Kavga sırasında Çelik ve Tanık ailesi fertleri birbirlerine; tabanca, av tüfeği ve kalaşnikof tüfekle ateş açarak çatışmaya başladı.

6 KİŞİ ÖLDÜ

Ortalığın savaş alanına döndüğü kavga, köye gelen ve çatışma nedeniyle güçlük yaşayan jandarmaların müdahalesiyle sonlandırıldı. Çatışmada kurşun ve fişeklere hedef olarak yaralanan muhtar adaylarından Ertem Çelik, akrabaları Davut, Semih, Ayhan, Bedirhan ve Nihat Çelik ile Orhan, Suphi, Mehmet ve Adalet Tanık yaralandı. Yaralananlar, özel araçlarla Hilvan ve Şanlıurfa'daki hastanelere sevk edildi. Şanlıurfa'daki hastanelerde tedavisine başlanan yaralılardan muhtar adayı Ertem Çelik ile Bedirhan, Semih Çelik, Davut Çelik ve Orhan Tanık ile Suphi Tanık yaşamını yitirdi. Tedavisi süren diğer 4 yaralının da hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

KÖY ABLUKAYA ALINDI

Muhtar adaylarının silahlı çatışmasının ardından Yuvacık Köyü'ne zırhlı araçlarla takviye jandarma birlikleri gönderildi. Giriş ve çıkışların yasaklandığı köyü ablukaya alan jandarma, muhtar adayı ve akrabalarının karşı karşıya gelmemesi için önlem aldı. Yeni gerginlik ihtimaline karşı kimsenin köye girmesine jandarma tarafından izin verilmezken, çevik kuvvet polisleri de Şanlıurfa'da yaralıların tedavi gördüğü ve cesetlerin morgunda bulunduğu hastanelerde geniş güvenlik önlemi aldı.
Önlemlerin en üst seviyede tutulduğu Yuvacık Köyü'nde güvenlik güçleri olaya karışan kişilerin belirlenmesine yönelik çalışmasını sürdürüyor.

KIRIKHAN'DA SEÇİM KAVGASINDA 2 KİŞİ ÖLDÜ

’ın Kırıkhan İlçesi’ ne bağlı Gölbaşı köyünde muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada 2 kişinin öldüğü 9 kişinin yaralandığı bildirildi.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR

Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'ne bağlı Gölbaşı Köyü'nde, muhtar adayı yakınlarının karşılıklı silahla ateş açması sonucu 50 yaşındaki Süleyman İsmail Bilgin ile 56 yaşındaki Ayşe Yüceur'un yaşamını yitirdiği olayda, Yusuf Yüceur (32), Cemal Yüceur (49), Şamo Bilgin (42), Erhan Bilgin (40), Abdo Yüceur (59) ve Süleyman Bilgin (18) ile kimlikleri belirlenemeyen 4 kişi daha yaralandı. Yaralı yakınlarının Kırıkhan Devlet Hastanesi'ne akın etmesi nedeniyle hastanede başka olayların çıkmaması için geniş güvenlik önlemleri alındı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde jandarmanın, her iki taraftan çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

KOMANDOLAR GÖLBAŞI'NDA

Olayların büyümemesi için köyde geniş güvenlik önlemleri alan jandarma, olaya karışanların kaçmasını önlemek için köyün tüm giriş çıkışlarını da kontrol altında tutuyor. Hatay'dan da komando birlikleri köye gönderilirken, gazetecilerin de köye girişine izin verilmedi. Köyün girişinde ayrıca tedbir amaçlı olarak ambulanslar bekletiliyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: KÖYE TAKVİYE EKİP GÖNDERİLDİ

Hatay Valiliği de kavgayla ilgili yaptığı açıklamada olayda 2 kişinin yaşamını yitirdiğini belirterek, hastanelerdeki yaralı sayısını 9 olarak açıkladı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:"Saat 11.45 sıralarında ilimiz Kırıkhan İlçesi Gölbaşı İskan İlköğretim Okulu bahçesinde muhtar adayları arasında oy verme sırası nedeni ile tartışma çıkmıştır. İki tarafın yakınlarının olaya karışması ve tartışmanın büyümesi neticesinde A.Y.isminde bir bayan ve İ.B. isimli bir erkek olmak üzere iki vatandaşımız hayatını kaybetmiş, biri ağır olmak üzere 9 vatandaşımız da yaralanmıştır. Bölgede görev yapan güvenlik güçlerinin takviye edilmesi ile taraflar kontrol altına alınarak tartışma sona erdirilmiştir."

SİVEREK'TE AÇIK OY KULLANMA KAVGASI

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, sandık başında açık oy kullanılması iddiasıyla Ak Parti ile BDP'liler arasında çıkan kavgada 4 kişi yaralandı.

Siverek'e bağlı Hamamören Köyü'nde, sandık başında BDP'li 'Fener' ile AK Partili 'Karalayalı' ailesi fertleri arasında açık oy kullanılması iddiasıyla tartışma çıktı. Kısa sürede iki ailenin yakınlarının katılımıyla büyüyen tartışmada taraflar tekme tokat kavga etti. Jandarmanın müdahalesiyle bastırılan kavgada; Ramazan, Ferit, İbrahim ve Ömer Fener yaralandı. Yaralılar, yakınları tarafından otomobille götürüldüğü Siverek Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edildi. Yaşanan olayın ardından jandarma, köyde önlem artırdı.

Haldun OKDEMİR

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV