banner68

banner101

banner108
25 Nisan 2024 Perşembe

Miting havasında açılış

Mersinli sanayicilerin Rusya çıkarması

Mersin - Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren sanayiciler Rusya'da bir dizi temaslarda bulundu.Kısa adı MTOSB olan Mersin - Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan 90 sanayici Rusya'nın ST Petersburg şehrine giderek, Tekhnodrev North - West 2014 Fuarı'na katıldılar.

09 Ekim 2014 Perşembe 17:06
Mersinli sanayicilerin Rusya çıkarması
 Mersin - Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren sanayiciler Rusya'da bir dizi temaslarda bulundu.Kısa adı MTOSB olan Mersin - Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan 90 sanayici Rusya'nın ST Petersburg şehrine giderek, Tekhnodrev North - West 2014 Fuarı'na katıldılar.

Rusya'nın en büyük fuarlarından birisi olan Tekhnodrev North - West 2014 Fuarı'nda bir dizi incelemelerde bulunan Mersinli sanayiciler çeşitli konularda toplantılara ve görüşmelere katıldılar. Yapılan organizasyon ile ilgili açıklamalarda bulunan MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, 'Biz karma bir OSB'yiz. Bizim OSB'miz içerisinde 14 farklı sektörde binlerce ürün üretiliyor. Biz Rusya'nın ve ST Petersburg'un fiziki yapısını, insanların Türk işadamlarına bakışını, yatırım şartlarını, ürünlerimizi nasıl ihraç edebileceğimizi öğrenmek üzere bu organizasyonu gerçekleştirdik. Fuarda gerçekten sanayicimizin önünü açabilecek temaslarımız oldu. Fakat bizim için asıl önemli olan konu sanayicimizin burada yaptığı ikili görüşmeler. Bu organizasyon sonrasında bir sanayicimiz bile ürünlerini Rusya pazarına sokabiliyorsa başarılı olduk demektir' dedi.

BAŞKONSOLOSA ZİYARET

Türkiye Cumhuriyeti St. Petersburg Başkonsolosluğu'nu ziyaret eden MTOSB heyeti burada Başkonsolos Kazım Çavuşoğlu ile görüşmelerde bulundu. Yapılan ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkonsolos Kazım Çavuşoğlu, Türk işadamlarının Rusya ile arasındaki ticari faaliyetleri arttırmasının kendilerini de mutlu edeceğini ifade ederek, 'Yaptığınız ziyaret gerçekten çok önemli. Özellikle katılım oranının bu kadar yüksek olması dikkatimi çekti. Bunu organize sanayi bölgesi olarak Rusya pazarını ne kadar önemsediğinizin bir göstergesi olarak değerlendiriyorum. Mersinli sanayicilerimizin burada yapacakları ticari her türlü faaliyete sonuna kadar destek veririz' dedi.Ziyaret sırasında konuşan MTOSB Başkanı Sabri Tekli ise, 'MTOSB olarak ilk kez bu kadar geniş katılımlı bir yurtdışı ziyareti düzenledik. Rusya'yı seçmemizin asıl amacı ise Ukrayna ile yaşanan krizin ardından Rusya'nın özellikle AB ve ABD ile birlikte bir kaç ülkeye daha uyguladığı ambargo.Türkiye bu ambargo kararını lehine çevirmeli. Türk sanayici oldukça büyük olan Rusya pazarındaki payını yukarılara çekerek bu pazarda kalıcı olmalı. Yapılacak olan ihracat Türk ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Sanayicilerimizi bu konuyla ilgili bilgilendirdik' dedi.

 TİCARİ ATEŞE İLE TOPLANTI

Büyükelçilik ziyaretinin ardından Türkiye Cumhuriyeti St. Petersburg Ticari Ataşeliğini ziyaret eden ve burada Ticari Ataşeler Dilek Doğruer ve Koray Ali Konca ile görüşmelerde bulunan MTOSB heyeti, yapılan toplantı sonrasında sanayici işadamları ile ticari ataşeleri bir araya getirme kararı aldı.Bunun üzerine heyetin kaldığı oteli ziyaret eden Ticari Ataşeler Dilek Doğruer ve Koray Ali Konca Mersinli sanayiciler ile buluştu. Genel bir bilgilendirme toplantısı olarak düzenlenen organizasyonda ticari ataşeler Mersinli sanayicilere Rusya'nın fiziksel, ekonomik, hukuksal durumu hakkında bilgi verdi. Sanayicilerin sorduğu soruları tek tek yanıtlayan ticari ataşeler daha sonra iletişim bilgilerini vererek toplantıdan  ayrıldılar.

SANAYİCİMİZİN GÜCÜNÜ GÖRDÜK

Yapılan organizasyon sonrasında değerlendirmelerde bulunan MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, 'Rusya pazarında gördüğümüz şudur ki, MTOSB içerisinde faaliyet gösteren tüm sanayicilerimiz rahatlıkla bu pazara ürünlerini pazarlayabilirler. MTOSB'nin gücünü ortaya çıkardığını düşündüğüm bu organizasyonların devam etmesini sağlayacağız. Sanayicimiz hem iş bağlantılarında bulundu, hem farklı bir ülkedeki ticari olanakları gördü hem de MTOSB içerisindeki birlik ve beraberliği arttırdık. Şehrin tarihi ve turistlik yerlerini görme imkanı bulduk. Sanayicilerimizin istekleri doğrultusunda bu tarz çalışmalarımız devam edecek' dedi.

 

 

 

Haldun OKDEMİR

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV