banner68

banner101

29 Mart 2024 Cuma

Miting havasında açılış

Mersin Ankara’dan sevinçli döndü.

Nuh Güngör “Yatırım projelerinin hayata geçmesi için Mersin tek yürek çalışıyor .Ankara’da Bakanlık düzeyinde yaptığımız ikili görüşmelerde sevindirici sözler ve sonuçlar aldık” dedi.

03 Kasım 2014 Pazartesi 17:22
Mersin Ankara’dan sevinçli döndü.
 Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Nuh Güngör yaptığı açıklamada Türkiye’nin 2023 vizyonu ve bu vizyona bağlı olarak geliştirilen strateji planlarında ihracatın 500 milyar dolar, dış ticaretin ise 1 trilyon dolar olarak hedeflendiğini ve bu hedeflerin gerçekleştirilmesi için ihracat başta olmak üzere ulusla ve uluslar arası ticarete yönelik tetikleyici rol alacak olan özel sektör yatırımlarının kamu tarafından desteklemesi, koordinasyonun sağlanması ve teşvik edilmesi için yatırım projelerinin bir an önce hayata geçirilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

HAYATA GEÇECEK

Bu bakış açısı ile hali hazırda Mersin ve bölgesini ekonomik ve sosyo-ekonomik gelişimini olumlu yönde etkileyecek olan, yer seçimi yapılmış, yasal süreçleri tamamlanmış ve yatırımcısı hazır olan Türkiye’nin ilk “Lojistik Merkez” yatırım projesinin hayata geçmesi için gerekli olan siyasi desteği almak amacı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sn.Lütfi Elvanı,  Mehdi Dinçer ile birlikte makamında ziyaret ettiklerini ifade etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretleri kapsamında Sn. Bakanın ülkemiz ekonomisi için önemli bir yatırım projesi olarak adlandırdığı “Mersin Lojistik Merkezi” projesinin en kısa sürede hayata geçmesi için her türlü desteğin Bakanlığınca verileceğini ve projeyi yakından takip edeceğini sözünü Bakan beyden aldıklarını müjdelediler.

TEŞEKKÜRLER ANKARA

Mersin’in, Ankara çıkarmasında ayrıca, Sn. Bakan ile başta Turizm sektörünü ve diğer sektörleri yakından ilgilendiren diğer önemli yatırım projesi olan “Çukurova Bölgesel Hava Limanı” projesi hakkında da görüşme yapan  Nuh Güngör, projenin mevcut durumda yaklaşık 7 ayı aşkın bir süredir durduğunu, bundan dolayı bölgenin ciddi ekonomik kayıplar yaşadığını Sn.Bakana ifade ettiğini ve bu durumun çözülmesi hususunda destek istediğini söyledi. Bakan beyin konuya ilişkin problemin 15 Kasım’a kadar çözüleceğini ve projenin planlanan şekilde ilerleyeceğini ifade ettiğini söyledi.

 

Öte yandan toplantı kapsamında Mersin-Antalya otoban projesinin de ele alınıldığını söyleyen Güngör; Bakan beyin bu projenin de 2015 yıl sonuna ya da en geç 2016’nın ilk çeyreğinde tamamlanacağı ve bölgeye kazandırılacağı hususunda bilgi verdiğini söyledi. 

Haldun OKDEMİR

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV