banner68

banner101

09 Mayıs 2025 Cuma

CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “ERDOĞAN’IN EKONOMİ POLİTİKALARI VATANDAŞI FAİZE ÇALIŞTIRIYOR...”

Kılıçdaroğlu: Dünya Tarihinde İlk Defa Bir Hükümet Bir Devleti Soyuyor

Kılıçdaroğlu: YA HELALE ORTAK OLACAKSINIZ, YA DA HARAMA Sİnop'taki konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Saygı değer yurttaşlarıma sesleniyorum, elinizi vicdanınıza koyarak oy kullanmanızı diliyorum.

11 Mart 2014 Salı 20:29
Kılıçdaroğlu: Dünya Tarihinde İlk Defa Bir Hükümet Bir Devleti Soyuyor
 Sİnop'taki konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen CHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Saygı değer yurttaşlarıma sesleniyorum, elinizi vicdanınıza koyarak oy kullanmanızı diliyorum. ya helale ortak olacaksınız ya da harama ortak olacaksınız. Bu kadar açık konuşuyorum. Bizim Cumhuriyet tarihinde ilk kez hükümetin devleti nasıl soyduğuna tanık olduk. Böyle bir şeyle Cumhuriyet tarihi ilk kez karşılaştı. Halkın iradesine güveniyorum, çocuklarını nasıl seviyorsa bizim milletimiz ülkesini de öyle seviyor" dedi.

Devlete giden, devletle muhatap olan tüm yurttaşların güler yüzlü bir devlet görmesini sağlayacaklarını ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Düşünün demokrasinin temek kuralı, özgürlüklerin temel kuralı vatandaşın devletle en az muhatap olduğu alandır. Eğer her aşamada devletin baskısını hissederseniz orada özgürlük yoktur. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum, o oylar ananızın ak sütü kadar helaldir. Çünkü sizi kandırdılar. 17 Aralık'ta bunların maskeleri düştü. Şimdi siz bir yabancı vatandaşının önünde devleletin sırlarını gözönüne serdiği halde sana bir şey olmaz, önlerine yatarım dediği bir bakanın olduğu partiye oy verecek misiniz? O nedenle ayın 30'unda elimizi vicdanımıza koyup sandığa o şekilde gideceğiz. Yeni bir süreci başlatmış olacağız, dayanışma, huzur, içinde yaşamının tadına varacağız ve bunu asla bırakmayacağız" diyerek şöyle devam etti:

"Yeni ses kayıtları düştü arkadaşlar uçakta gelirken gösterdiler. Alo Fatih'i arıyolar, 'sizden birini çıkarmamız lazım' diyorlar, 'Kimi çıkartalım' diyorlar. 'Biz bir haberkanalıyız diyolar efendim şimdi bayram vardı diyor Cumhuriyet Halk Partisi'nden en beceriksiz adam kim varsa onu çıkartalım' diyorlar. Hiçbir CHP'li kul hakkı ve haram yemez, şimdi bu başçalan arada bir bana sataşır arada dozu kaçırır ama ben onu ciddiye almam, adam yerine koymam."

Haldun OKDEMİR

    Yorumlar

banner112
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV