banner68

banner101

banner108
25 Nisan 2024 Perşembe

Miting havasında açılış

İşte MİT'in başına geçen isim

MİT’in yeni müsteşarı vekâleten İsmail Hakkı Musa oldu.

08 Şubat 2015 Pazar 12:05
İşte MİT'in başına geçen isim
 MİT Müsteşarı Fidan’ın boşalttığı koltuğa bir süreliğine Müsteşar Yardımcısı İsmail Hakkı Musa’nın vekâlet edeceği, ardından atamanın asaleten yapılacağı öğrenildi. Başbakan Yardımcısı Arınç, Fidan’ın yerine, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu’nun ismini gündeme getirdi.


MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın siyasete girmek amacıyla istifasının ardından Milli İstihbarat Teşkilatı’nın başına kimin geleceği, Fidan’ın nereden aday olacağı ve seçime kadarki dönemde nasıl çalışacağı merak konusu oldu.

İfade krizinin yıldönümünde istifa ederek, siyasete soyunan Fidan’ınAnkara veya İstanbul’dan milletvekili adayı gösterileceği belirtiliyor. AKP Tüzüğü’ne göre, Fidan’ın milletvekili adaylığı için parti üyesi olması gerekmiyor.

MİT KORUYACAK

İstifası 10 Şubat’tan itibaren geçerli sayılacak olan Fidan’ın, 7 Haziran genel seçimlerine kadar Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yakın temas halinde olacağı, seçim gezilerine eşlik edeceği ve danışmanlık yapacağı ifade ediliyor. Fidan’ın seçim kampanyası sırasında kendisine eşlik edecek özel bir ekip oluşturacak. MİT Müsteşarlığı görevinde bulunduğu için, koruma görevini Emniyet’le birlikte MİT ajanları yapacak. (Habertürk)

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV