banner68

banner101

banner108
25 Nisan 2024 Perşembe

Miting havasında açılış

İŞTE MERSİN VE KAZANAN ADAYLAR..

MHP Kazandı... CHP Kaybetti... AK Parti En Küçük İlçe İle Teselli Aradı.

31 Mart 2014 Pazartesi 18:16
İŞTE MERSİN VE KAZANAN ADAYLAR..
 Mersin yerel seçimlerde kararını verdi. Kesin olmayan sonuçlara göre MHP, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni kazanırken CHP ise bu seçimlerin en çok kaybedeni oldu.

MHP Mersin genelinde Büyükşehir Belediyesi ile 8 ilçeyi kazanırken, AK Parti 1, BDP 1, CHP ise 3 ilçeyi kazanabildi.

Burhanettin Kocamaz’ın Büyükşehir’e aday olması ile Tarsus’ta başkan değişikliği yaşanırken, Çamlıyayla, Toroslar, Erdemli, Gülnar, Anamur ve Bozyazı’da da mevcut başkanlar bir kez daha seçimi kazanarak yerlerini sağlama aldılar. Mut’ta ise iktidar partisinin belediye başkanını yıkarak seçim kazanan MHP, Silifke’de de iki dönemdir yürüttüğü belediye başkanlığını ise kaybetti. Silifke de seçim kazanan CHP, Yenişehir ve Mezitli’de de sürpriz yaşanmasına izin vermedi. BDP ise Akdeniz ilçesinde tekrar belediyeyi kazanan parti oldu.

BÜYÜKŞEHİR: MHP

Bir önceki seçimlere göre oyunu artıran MHP, yaklaşık yüzde 4’lük bir farkla Büyükşehir Belediyesi’ni kazanırken 2009 yılında almış olduğu oylara yüzde 7 ekleyerek ipi göğüsledi.

Buna karşın CHP ise yanlış aday tercihi ile hem seçimleri kaybetti hem de Mersin de oy kaybı yaşayarak 2. parti oldu. Yarışa iddialı giren AK Parti de umduğunu bulamazken oylarını bir önceki seçimlere göre arttırsa da 3. parti olmaktan kurtulamadı.

İttifak söylemlerinin odağı olan BDP ise bu dedikoduları boşa çıkardı. Bir önceki seçimlere göre aldığı oyları koruyan BDP, Büyükşehir de seçimi kazanamasa da kendi oylarına sahip çıkarak varlığını gösterdi.

AKDENİZ: BDP

CHP ile BDP arasında geçeceği bilinen Akdeniz ilçesi tahmin edildiği gibi bu iki parti arasında kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. Sandıklar açılmaya başladığında CHP’nin önde gidişi birçok kişiyi yanıltsa da malum mahallelerden gelen oylarla BDP bu ilçedeki belediye başkanlığını tekrar kazanmış oldu.

Akdeniz ilçesinde yanlış adayla yola çıkan MHP en çok oy kaybeden parti olurken, AK Parti ise bu ilçede oylarını artıran bir konuma geldi.

YENİŞEHİR: CHP

CHP’li İbrahim Genç, adaylığının tartışıldığı Yenişehir ilçesinde oy düşüşü yaşamasına rağmen seçimi kazanmasını bildi. MHP adayı da oylarını artırmasına rağmen bu ilçede kaybetti. AK Parti’nin 3. olacağı tahmin edilen Yenişehir ilçesinde bu tahminler tutarken oylarını koruyan tek parti ise BDP oldu.

MEZİTLİ: CHP

CHP’nin en rahat kazandığı ilçe olan Mezitli de, belediye başkan adayı oylarının arttırmasının yanında rakiplerine de önemli bir fark attı. MHP’nin iddialı olduğu bu ilçede oylarındaki düşüş dikkat çekerken AK Parti ise bu ilçede de umduğunu yine bulamadı.

TOROSLAR: MHP

Oylarını azaltarak kazanan MHP, 3. dönem için yerini sağlama aldı. AK Parti’nin ciddi oy aldığı Toroslar da BDP’de kendi oylarını hem korudu hem de bir önceki seçimlere göre artış sağladı. CHP ise, adayı ile oldukça iddialı bir hava yaratırken bu havanın boş olduğunu 4. parti çıkarak göstermiş oldu.

TARSUS: MHP

En fazla seçmenin yaşadığı Tarsus’ta CHP iddialı bir adayla seçime girerken aldığı hezimetle hüsran yaşadı. MHP’nin oylarını düşürerek kazandığı Tarsus ilçesinde ciddi oy kaybeden AK Parti 3. parti olmaktan kurtulamadı.

MUT: MHP

AK Parti Büyükşehir Adayının memleketi olan Mut aynı zamanda bir önceki seçimlerde iktidar partisi tarafından kazanılan ilçe belediyesiydi. Çok tartışılan mevcut belediye başkanı oylarını azaltmakta kalmayıp seçimleri de kaybetti.

SİLİFKE: CHP

CHP’nin sürpriz yaptığı Silifke de iki dönemdir belediyeyi kazanan MHP adayına bir tepki oluştuğu ve oyların bu ilçede CHP – AK Parti’ye kaydığı görüldü. İddialı hazırlanan MHP adayına karşın ilçede takdir ve ilgi toplayan CHP adayına yöneliş bu adayın belediye koltuğuna oturmasında önemli rol oynadığı düşünülüyor.

AYDINCIK: AKP

Mersin’in en az seçmenlerinden birine sahip Aydıncık ilçesinde AK Parti bir kez daha burada belediyeyi kazanarak yerini sağlama alsa da tüm Mersin de kaybedilen belediyelere karşın bu ilçenin kazanılması teselli olmaya yetmedi.

ÇAMLIYAYLA: MHP

MHP’nin iddiasını sürdüğü Çamlıyayla da mevcut başkan bir kez daha belediye başkanlığı koltuğuna otururken AK Parti’nin de rakibini zorladığı biliniyor.

ANAMUR – BOZYAZI: MHP

MHP’nin tekrar belediye başkanlıklarını kazandığı Anamur ve Bozyazı da halk bir kez daha ‘MHP’ diyerek tercihlerini değiştirmediler..

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV