banner68

banner101

banner108
16 Nisan 2024 Salı

Miting havasında açılış

Bayraktar: Ne Kadar Pis İş Varsa Bize Yaptırmaya Kalkıyor...

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra istifa eden Erdoğan Bayraktar'ın, KİPTAŞ Genel Müdürü ile yaptığı iddia edilen görüşmeler ortaya çıktı.

24 Şubat 2014 Pazartesi 17:42
Bayraktar: Ne Kadar Pis İş Varsa Bize Yaptırmaya Kalkıyor...
 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından hem bakanlıktan hem AK Parti'den istifa eden ancak daha sonra AK Parti'den ayrılmaktan vazgeçerek '17 Aralık bir komplo' diyen Bayraktar'a ait olduğu iddia edilen konuşmalar ortaya çıktı. Konuşmalarda Bayraktar'ın "Ne kadar pis iş varsa bize yaptırmaya kalkıyor." dediği iddia edildi.

Karşı gazetesinin haberine göre, soruşturma dosyasındaki tapelerde KİPTAŞ genel müdürü İsmet Yıldım ile konuştuğu iddia edilen Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın sözleri şoke edici. Yıldırım, Çatalca'daki arazinin deprem riskli alan ilan ederek kendilerine verilmesini istiyor. Bayraktar "Neye istinaden? Bizi asarlar. Hesabını kim verecek?" şeklinde itiraz ediyor.

"NE KADAR PİS İŞ VARSA..."

Konuşmada iddialara göre Bayraktar, Etiler polis arazisine 1 yerine 3 emsal verdiklerini itiraf ediyor.

Yine iddiaya göre Bayraktar, İBB Genel Sekreteri Adem Baştürk hakkında ise ağır sözler söylüyor: "Ne kadar pis iş varsa bize yaptırmaya kalkıyor. Kuşdili'ni imara açtı, bana 20 defa telefon açtı, 'burayı tasdik et' diye. SİT alanı, doğal SİT alanı demiyor, imar yapıyor."

"ZATEN 3 KAT EMSAL VERMİŞİM"

Söz konusu konuşmalarda; İstanbul Etiler'deki polis okulu arazisinin 'afet riski taşıyan alan' ilan ederek ranta açılmasını sağladığını itiraf eden Bayraktar, buna karşılık Çatalca'ya taşınacak polis okulu için de 'imar oyunları' planlıyor.

İddiaara göre, Çatalca'nın en bakir yerlerinde bulunan 400 metrekarelik arazinin akıbetine ilişkin 24 Temmuz 2013'te Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım ile konuşan Bayraktar, Yıldırım'ın talepleri üzerine isyan ediyor. Çatalca'daki arazinin rezerv alanı ilan edilmesini isteyen Yıldırıma'a, zaten araziye hukuksuz olarak 3 katı emsal verdiğini söyleyen Bayraktar; 'Ben neye istinaden yapayım bunu? Bizi asarlar ya!' dediği görülüyor. Fezlekede, söz konusu görüşme için şu yorum yapılıyor:

"İHALESİZ ALINMASI İÇİN"

'Görüşmeden de açıkça anlaşılacağı üzere henüz protokolü imzalanırken KİPTAŞ'a ve örgüt üyelerine devletin üst kademelerinin talimatı ile devredilmesi planlanan Etiler Polis Okulu arazisinin ihale edilmeden usülsüz bir şekilde alınabilmesi için fikir yürütüldüğü, bu konuda yardımcı olması açısından Adem BAŞTÜRK (Hoca diye hitap edilen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterri ile görüşüldüğü, onun da 'çalışsınlar bana getirsinler' dediği, aynca İBB Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Turan Konak'a da akıl danışılacağı tespit edilmiştir.'

Görüşme fezlekeye göre şu şekilde sonlanıyor:

'Çatalca'dan 400 dönümlük araziyi Emniyet Genel Müdürlüğü'ne verecekleri, Etiler Polis Okulu'nunu riskli alan ilan edilmesinin karşılığında bu arazinin rezerv alanı ilan edildiği, Erdoğan Bayraktar'ın 'konuyu Vedat ile konuşacağım', 'bunu halledeceğiz, halledeceğiz bak tamam...' dedikleri tespit edilmiştir."

İŞTE O KONUŞMA;

İsmet Yıldırım: Bu şeylerden kurlarsana abi. Bizim bu polis koleji meselesi vardı ya abi Çatalca'nın

E.Bayraktar: Ya imarını yaptık ya oranın.

İ.Yıldırım: Abi şöyle şimdi: bunlar bana direk veremiyorlar ya belediye diye(arazi belediyeye ait): bunlar diyorlar ki Bu Çatalca'daki yeri de şey alanı ilan edersek...

E. Bayraklar: Ben neye istinaden yapacağım orayı rezerv alanı İsmetciğim ya! Neye istinaden!

İ.Yıldırım: Abi oradaki gecekondular var ya, TOKİ kaldıracak ya oradaki...

E.Bayraktar: İsmetciğim bak, bizi asarlar ya. Bu işlerin hesabım sonra kim verecek abi. İmar ı nedir; O ulustaki, oradaki, Etiler'deki imarı her taraftan maksimum bir emsaldir. Biz orayı 3 emsal verdik. Verdik oraya emsal, sıkıntı neyse. Daha bir şey değil. Olur. Sen bizim kardeşimizsin, belediyenin yeridir veya belediyenin içeriden aldığı hazineden verdik. Bu riskli alanı ilan etmek için Bakanlar Kurulu'na yazdım. Çıktı mı riskli alan, çıktı. O zaman belediye istediği gibi verir, ihalesiz falan.

İ.Yıldırım: Abi orayı veriyor da (Etiler'i kastediyor) burayla müşterek yapılması lazım (Çatalca'daki arazi) Ya şeyin protokolü belediyeyle.

E.Bayraktar: Abi belediye onu kendisi alsın orayı o zaman riskli olduğu için. Kendisi verir sana orayı da aynı risk alanı olduğu için.

İ.Yıldırım: Bu Adem hocayla başımız dertle biliyorsun o şeytan şeytanın merkezini yaptım abi.

E.Bayraktar: Abi bu bak şimdi bunlar ne yapıyorlar biliyor musun. Bak mübarek ramazan günü...

İ.Yıldırım: Abi sizin onda gücünüz yetmez yani.

E.Bayraktar: Ne kadar pis iş varsa bize yaptırmaya kalkıyor. Bak Kuşdili'ni(Kuşdili Çayırı) imara açtı. Bana 20 sefer telefon açtı burayı tasdik et diye. İmarı isterse kendisi de yapıyor, tasdik de ediyor. Yok SİT alanı, doğal SİT alanı falan demiyor. Bak imarını yapıyor, gidiyor. Burayı hana yaptırdı. Sonradan efendim ortalık karışınca Başbakan'a da ben arz ettim bunu. 'Ya bunu yapma' dedi. Ben kenara imarı bıraktım, gene dedim gene gene bu yağıyla kavrulsun, burayı ihaleye versin, cebinden para çıkmasın. Sonradan baktım olmuyor, tamamını efendim yeşil alan yaptı bizim inadımızla... (Kaynak: Karşı Gazetesi)

Anahtar Kelimeler: Bayraktar.pis Işler

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV