banner68

banner101

28 Mart 2024 Perşembe

Miting havasında açılış

Başbakan Erdoğan'ın Halk Tv'ye Açtığı Davaya red kararı çıktı

Başbakan Erdoğan'ın, "Duman" grubunun şarkısı eşliğinde kendi fotoğraflarını kullanarak klip yayımlayan Halk TV'ye açtığı tazminat davası reddedildi.

15 Nisan 2014 Salı 14:49
 Başbakan Erdoğan'ın Halk Tv'ye Açtığı Davaya red kararı çıktı
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Duman" grubunun "Rezil" isimli şarkısı kullanılarak oluşturulan ve kendi fotoğrafları kullanılan klibi yayımlayarak, kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Halk TV'ye açtığı manevi tazminat davası reddedildi.

DAVAYA RED

Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya Erdoğan'ın avukatları Ali Özkaya ve Muammer Cemaloğlu ile Halk TV'nin avukatı Şükrü Evrim İnal katıldı. Hakim Kenan Altıparmak, avukatların son beyanlarını dinledikten sonra "yerinde görülmeyen davanın reddine" karar verdiğini bildirdi.

60 BİN LİRA TAZMİNAT  İSTEMİŞTİ

Dava dilekçesinde, "Duman" grubunun "Rezil" isimli şarkısı kullanılarak, üçüncü şahıslarca oluşturulan ve Youtube'da da yer alan klibin 15, 16 ve 17 Mayıs 2013'te Halk TV'de yayımlandığı, klipte Başbakan Erdoğan'ın da fotoğraflarına yer verildiği belirtilerek, kanaldan ve Halk Radyo ve Televizyon Yayın A.Ş. Sorumlu Müdürü Müşerref Seçkin'den, Erdoğan'ın kişilik haklarını ihlal ettikleri gerekçesiyle toplam 60 bin lira manevi tazminat talep ediliyordu.

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV